Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind îi susține pe jurnaliștii Răzvan Dumitrescu și Alin Pop în competiția pentru alegerea salariaților în CA al Radio România!

postat 8 nov. 2021, 01:03 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 nov. 2021, 01:21 ]
„Alege gândind, alege Echipa FAIR-MediaSind”, este mesajul reprezentanților organizațiilor afiliate către toți salariații din Radioul Public!

Federația FAIR-MediaSind, singura organizație reprezentativă din sectorul Cultură și Mass-Media, îi susține pe jurnaliștii Răzvan Dumitrescu, realizator Radio România -București și președintele Filialei Sindicatul Liber MediaSind Radio România și Alin Pop, redactor  Radio România Cluj, reprezentantul Sindicatului Liber din SRR, în competiția pentru alegerea reprezentanților salariaților din Consiliul  de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune – SRR.

 Împreună cu cei doi candidați susținuți de cele patru organizații afiliate din SRR – Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Sindicatul Liber al Salariaților din SRR, Sindicatul Național din Cultură – FAIR și Sindicatul Salariaților din SRR – SINDSAL, Federația FAIR-MediaSind propune un program coerent pentru schimbarea în bine a situației Radioului Public și a salariaților SRR, prin abordarea unor capitole importante: Fondul de salarii, Contractul Colectiv de Muncă și Planul de carieră. 

Având în vedere că în SRR nu există nicio organizație reprezentativă la nivel de unitate, Federația FAIR-MediaSind, împreună cu reprezentanții salariaților din CA, se va implica în negocierea Contractului Colectiv de Muncă din SRR, în vederea obținerii unor drepturi consistente pentru angajații SRR și pentru eliminarea discrepanțelor salariale, prin impunerea unui plan de carieră anexat CCM. Nu în ultimul rând, pentru asigurarea unei finanțări corecte și fără condiționare politică, Federația FAIR-MediaSind împreună cu organizațiile afiliate din Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, va susține reintroducerea taxei radio-tv.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind este afiliată la Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, UNI GLOBAL UNION și, pe plan național, la Confederația CNSLR-Frăția.


Votează Răzvan Dumitrescu și Alin Pop!

Vă prezentăm în continuare primele mesaje de campanie a celor doi candidați.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind            

București, 8 noiembrie  2021

Federația FAIR-MediaSind
afiliată la
Federația Internațională a Jurnaliștilor (https://www.ifj.org/)
Federația Europeană a Jurnaliștilor (https://europeanjournalists.org/)
Federației Internaționale a  Muzicienilor (https://www.fim-musicians.org/)
prin sindicatele afliliate din Radio România
SRJ Mediasind- filiala Radio, Sindicatul Liber din SRR, Sindicatul Național din Cultură FAIR și  SINDSAL

Vă chemăm alături în proiectul de a schimba drumul pe care va merge Radio România în perioada următoare.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind vă propune un program coerent pentru schimbarea în bine a situației Radioului Public și a salariaților SRR, prin capitole importante: Fondul de salarii, Contractul Colectiv de Muncă și Planul de carieră 

Astăzi vă propunem o analiză referitoare la Contractul Colectiv de Muncă în vigoare și la efectele încetării valabilității acestuia.

Pentru că  nu a intrat în vigoare Contractul de Colectiv de Muncă negociat în decembrie 2020 în SRR de reprezentanții FAIR – MediaSind, din cauza unor interese ostile, doar în primele zece luni ale acestui an ai pierdut suma reprezentând 50% din salariu. Contractul Colectiv de Muncă negociat de FAIR MediaSind poate fi consultat intregal aici - link http://www.mediasind.ro/comunicate-1/fair-mediasindprezintapublicdocumentulnegociatinsocietatearomanaderadiodifuziune și este nevoie de susținerea fiecăruia pentru ca un nou CCM să poată fi semnat în Radioul Public. 
CCM negociat în 2020 a prevăzut pentru prima dată etapele introducerii unui Plan de Carieră în SRR, care să conducă la eliminarea discrepanțelor salariale și la evoluția predictibilă în carieră pentru fiecare salariat.

Actualul Contract Colectiv de Muncă a expirat la sfârșitul anului trecut, dar îi este prelungită valabilitatea în perioada stării de alertă și 90 de zile după expirarea acesteia. 
În situația în care un nou CCM nu va fi încheiat la timp, toate drepturile din contractul colectiv vor deveni inaplicabile și riscăm să pierdem, printre altele:
- Bonurile de masă în valoare  de aproximativ 4000 de lei/an
- Sporul de week-end prevăzut în CCM
- Sporul de sărbători legale prevăzut în CCM
- Diferența între procentul sporului de vechime din CIM și procentul din CCM aplicabil fiecăruia
- Protecția salariaților și mijloace prin care pot fi contracarate acțiuni de restructurare/disponibilizare din partea angajatorului
-
În consecință, salariații vor avea la dispoziție cel mult
90 de zile
de la data încetării stării de alertă pentru a negocia și încheia un nou Contract Colectiv de Muncă în SRR. Este necesar să fim pregătiți din timp.

Avem nevoie de reprezentanți ai salariaților în CA al SRR care să poată susține obiectivele Federației FAIR-MediaSind. 
Cei doi candidați propuși au colaborat foarte bine în echipa de negociere a acestui Contract Colectiv de Muncă (vezi aici – link http://www.mediasind.ro/comunicate-1/fair-mediasindprezintapublicdocumentulnegociatinsocietatearomanaderadiodifuziune) și vor colabora în Consiliul de Administrație pentru adoptarea unor bugete care să permită îmbunătățirea condițiilor de muncă și plata integrală a  drepturilor salariaților.


                                                                                               VOTEAZĂ

             Răzvan DUMITRESCU                                Alin POP
Realizator SRR București, poziția 8 pe buletin    Redactor SRR Cluj, poziția 16 pe  buletin

Candidații FAIR MediaSind prezintă public angajamentul că nu vor vota în Consiliul de Administrație al SRR niciun plan de restructurare care să conducă la disponibilizări și niciun buget care nu alocă integral plata tuturor drepturilor salariaților.

Candidații noștri așteaptă mesajele și propunerile voastre la adresele de e-mail: razvan@mediasind.ro și alin@mediasind.ro 

Vă așteptăm marți, 9 noiembrie 2021, la vot!

Ċ
Office Mediasind,
8 nov. 2021, 01:03