Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind – în conducerea Federației Internaționale a Muzicienilor!

postat 27 mai 2021, 02:48 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 mai 2021, 02:50 ]
https://www.fim-musicians.org/
Al 22-lea Congres Mondial al Federației Internaționale a Muzicienilor - FIM ce a avut loc în format online în perioadele 20-21mai, 25-26 mai 2021, a stabilit strategia și prioritățile privind sprijinirea lucrătorilor din cea mai mare organizație din lume a artiștilor muzicieni.

Principalele teme dezbătute au fost: Dreptul inalienabil la libertatea de asociere, securitate socială pentru lucrătorii din sectorul creativ și cultural; Îmbunătățirea protecției sociale pentru artiștii muzicieni; Educația muzicală pentru toți încă de la o vârstă fragedă; Încurajarea și asistență în organizarea muzicienilor, indiferent dacă sunt angajați sau independenți, în sindicate; Protejarea muzicienilor profesioniști împotriva utilizării ilicite a concertelor lor înregistrate;  Transparența și accesul la informații.

În funcția de Președinte al FIM a fost reales cunoscutul profesionist John Smith, iar în funcția de secretar general Benoit Machuel, iar  Federația Cultură și Mass-Media FAIR-Mediasind a fost aleasă ca membru în Comitetul Executiv al FIM: “FAIR-MediaSind este onorată să facă parte din Comitetul Executiv al Federației Internaționale a Muzicienilor  pentru al doilea mandat consecutiv. Acest nou mandat reprezintă o recunoastere a implicării federației noastre în acțiunile sindicale mondiale pentru apărarea drepturilor muzicienilor din România și din întreaga lume. De asemenea, prezenta noastră în Comitetul Executiv al FIM reprezintă și asumarea unei noi responsabilități în promovarea și reprezentarea intereselor colegilor nostri din întreaga lume, pentru următorii ani. FAIR-MediaSind continuă parcursul luptei sindicale alaturi de FIM cu toate forțele, cu determinare și încredere!” – a susținut Leonard Octavian Pădureț, președintele FAIR-MediaSind.

Înființată în anul 1948, Federația Internațională a Muzicienilor este organizația internațională a sindicatelor muzicienilor și a organizațiilor reprezentative echivalente. Are în componență 70 de organizații afiliate din 60 de țări reprezentând vocea muzicienilor din întreaga lume. FIM are o relație permanentă cu principalele organizații interguvernamentale precum UNESCO, OIM, OMPI. Acesta este recunoscut și consultat de Consiliul Europei, Comisia Europeană și Parlamentul European.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind              
București, 27 mai 2021