Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind reprezentativă pentru încă 4 ani în sectorul Cultură și Mass-Media!

postat 7 dec. 2022, 05:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 7 dec. 2022, 05:49 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-186/foto%20instanta.jpg
Curtea de Apel a respins ca inadmisibil apelul  depus de sindicatul de casă din Televiziunea Română, SPUSTV, împotriva sentinței de reprezentativitate a organizației

                                                                                                                                  
Curtea de Apel București, prin Hotărârea definitivă și irevocabilă, a respins astăzi, 7 decembrie 2022, apelul depus de către sindicatul de casă din Societatea Română de Televiziune – SPUSTV împotriva sentinței de reprezentativitate în sectorul Cultură și Mass-Media  a Federației FAIR-MediaSind pronunțată de Tribunalul Municipiului București nr. 3RZ  din 21.10.2021 (amănunte aici:   https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000966493&id_inst=3 și aici: https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000966493&id_inst=2 

Instanta a respins ca inadmisibil apelul depus de SPUSTV și a consfințit practic, pe o perioadă de 4 ani, reprezentativitatea organizației noastre pentru acest important domeniu. 

De altfel, nu este prima dată când acest sindicat galben folosește cotizațiile membrilor de sindicat pentru a plăti avocați cu scopul de a bloca organizația noastră să obțină drepturi pentru angajații din Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Agenția Națională de Presă AGERPRES și alte instituții! Aproape în fiecare an, avocatul Gabriel Uluitu este plătit regește din cotizațiile membrilor SPUS pentru a contesta reprezentativitatea organizației noastre și, de fiecare dată, instanța a respins ca inadmisibile sau ca nefondate toate acțiunile depuse. Același avocat este plătit din fonduri publice cu sume imense și de către Societatea Română de Radiodifuziune pentru a bloca obținerea unor drepturi în instanță pentru angajații acestei instituții! 

Din nefericire, constatăm că încă există pseudo-lideri sindicali care au ca principal obiect de activitate subminarea activității sindicale a altor organizații serioase, fără a se ocupa de realele probleme ale salariaților. Dar este halucinant ca banii membrilor de sindicat să fie folosiți tocmai în scopul diminuării sau eliminării drepturilor angajaților!

În consecință, Federația FAIR-MediaSind, în calitate de singură organizație reprezentativă  face un apel către toate organizațiile sindicale din domeniu să i se alăture în vederea negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector "Cultură și Mass-Media", și, totodată, la încheierea mai multor contracte colective la nivel de instituții. Nu în ultimul rând, Federația FAIR- MediaSind face un apel către membrii SPUSTV să solicite convocarea de urgență a Adunării Generale a organizației sindicale pentru a cere lămuriri privind folosirea în alte scopuri a cotizației sindicale de către liderii  organizației.


Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind
București, 7 decembrie 2022