Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind reprezentativă pentru sectorul "Cultură și Mass-Media"!

postat 2 mar. 2015, 01:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 mar. 2015, 01:45 ]
Curtea de Apel București, prin Hotărârea nr.101/2015
definitivă și irevocabilă, pronunțată în data de 27 februarie 2015, a consfințit reprezentativitatea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind în sectorul "Cultură și Mass-Media".

Instanta a validat astfel Sentința dată de Tribunalul Municipiului București în data de  28 august 2014 (vezi aici: http://portal.just.ro/3/SitePag /Dosar.aspx?id_dosar=300000000590109&id_inst=3)

respingând, totodată, apelul făcut de o altă organizație care nu are nicio legătură cu domeniul cultură și mass-media, fiind reprezentativă pe grupul de unități penitenciare. Din nefericire, constatăm că încă există pseudo-lideri sindicali care au ca principal obiect de activitate subminarea activității sindicale a altor organizații serioase, fără a se ocupa de realele probleme ale salariaților.

Federația FAIR-MediaSind obține, astfel, reprezentativitatea la nivel de sector, conform hotărârilor instanțelor judecătorești, fiind singura organizație din cultură și mass-media care este îndreptățită să negocieze drepturi colective pentru toți salariații din acest important și prestigios domeniu de activitate.

Având în vedere faptul că organizația noastră a negociat toate contractele colective din domeniile Cultură și Mass-Media, Federația FAIR-MediaSind doreste demararea în cel mai scurt timp a negocierilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă din sectorul  “Cultură și Mass-Media”.

Federația FAIR-MediaSind face un apel către toate organizațiile sindicale din domeniu să i se alăture în vederea negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector "Cultură și Mass-Media", și, totodată, la încheierea mai multor contracte colective la nivel de instituții. 

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind

 Biroul Executiv Permanent                        București, 2 martie 2015