Comunicate‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind se implică în soluționarea conflictului de la Filarmonica “Oltenia” Craiova!

postat 19 mai 2021, 02:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 mai 2021, 02:17 ]
Federația FAIR-MediaSind
, organizația reprezentativă la nivel de sector Cultură și Mass-Media, a luat act de  scrisoarea deschisă transmisă autorităților și societății civile de către un număr important de salariați din Filarmonica “Oltenia” Craiova  privind conflictul existent în cadrul instituției.

Alături de Sindicatul Național din Cultură – FAIR, Federația  FAIR-MediaSind este implicată activ în apărarea drepturilor membrilor săi de sindicat din Filarmonica “Oltenia” Craiova. Astfel, prin organizația afiliată, Sindicatul FAIR, mai mulți  angajați din Filarmonica “Oltenia” Craiova sunt reprezentați în fața instanțelor de judecată pentru a-și recupera drepturile salariale pierdute. Având în vedere problemele cu care se confruntă membrii noștri de sindicat din Filarmonica Oltenia, Federația FAIR-MediaSind solicită autorităților să acorde salariaților din această importantă instituție toate drepturile legale cuvenite și să asigure condițiile optime pentru desfășurarea activității artistice și administrative.

FAIR-MediaSind  militează pentru o intensificare a dialogului dintre salariații reprezentați de FAIR și autoritatea finanțatoare în vederea soluționării problemelor specifice acestei prestigioase instituții, Filarmonica “Oltenia” Craiova.
Împreună cu Sindicatul Național din Cultură – FAIR, Federația FAIR-MediaSind îi asigură pe membrii de sindicat afiliați la Filiala FAIR din Filarmonica “Oltenia” Craiova, de întregul sprijin și totala implicare în apărarea și promovarea drepturilor garantate de Lege.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind  
București, 19 mai 2021

Vă prezentăm în continuare textul Petiției trimise autorităților de către 50 de angajați ai Filarmonicii Oltenia:

Scrisoare deschisă adresată Primăriei Municipiului Craiova, reprezentanților societății civile, Mass Media și organizațiilor sindicale reprezentative din Cultură

Spre știință: Federației reprezentative din Cultură și Mass-Media FAIR-MEDIASIND

Sindicatului Național din Cultură – FAIR

         Stimata Doamnă Primar Lia Olguta Vasilescu, stimate doamne, stimați domni,
        
         Luând act de protestele care au debutat în data de 26 aprilie 2021 susținute de către conducerea unui anumit sindicat și o parte din membrii acestuia, precum și referitor la declarațiile oferite presei de către președintele acestei organizații, facem următoarele precizări:

         Noi, semnatarii prezentei petiții, angajați ai Filarmonicii „Oltenia" membri și nemembri de sindicat și care nu susținem acțiunile precizate mai sus, pentru a evita acordul tacit, dezaprobăm și ne dezicem în totalitate de acestea, considerându-le ca fiind grave prejudicii de imagine aduse instituției.

         Noi, semnatarii prezentei petiții susținem calea dialogului și orice altă cale amiabila de soluționare a unor eventuale conflicte de muncă, fiind pe deplin conștienți de faptul ca traversăm o perioadă dificilă de pandemie, iar depășirea acesteia este mai importantă decât ambițiile de moment.

         De asemenea, noi, semnatarii acestei petiții susținem respectarea cu strictețe a legislației în vigoare precum și continuarea activității artistice a filarmonicii într-un climat favorabil ce duce la buna funcționare a acesteia. Ca angajați ai acestei instituții de cultură reprezentativă atât la nivelul regiunii Oltenia cât și la nivel național, cu un prestigiu acumulat în peste 70 de ani de activitate concertistică, ne dorim o colaborare fructuoasă atât cu personalitățile invitate în cadrul stagiunilor (dirijori si soliști), cât și cu ceilalți colegi, pentru a ne putea ridica necontenit standardele de performanță așteptate de publicul meloman. Pentru a ne poziționa în continuare printre instituțiile de spectacole și concerte de elită este imperios necesar să promovăm o conduită morală și civică ireproșabilă în cadrul comunității noastre. 

         Aceasta scrisoare deschisă a fost semnata de un numar de peste 50 de angajati ai Filarmonicii "Oltenia", membri sau nemembri de sindicat. Cu speranța că mesajul nostru a fost unul clar și de bun augur, vă mulțumim!