Comunicate‎ > ‎

Federaţia FAIR-MediaSind se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor de la Filarmonica de Stat Arad

postat 16 feb. 2015, 03:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 feb. 2015, 02:12 ]

Videoclip YouTube

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind
se solidarizează cu acţiunile de protest organizate de către membrul său afiliat, Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad, programate pentru data de 17 februarie 2015, ora 13,30, în faţa Palatului Cultural din Arad.

Protestul este determinat de situaţia conflictuală din instituţie care a dus la întreruperea stagiunii Filormonicii în cursul anului trecut.

FAIR-MediaSind a atras atenţia Guvernului României despre problemele de la Filarmonica Arad încă din luna noiembrie 2014, solicitând Primului Ministru şi Ministrului Culturii dezamorsarea  situaţiei conflictuale din  această prestigioasă instituţie şi dispunerea unui control din partea Corpului de Control al Primului Ministru pentru a verifica unele documente suspectate de fapte de corupţie. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie din partea forurilor responsabile, iar acum salariaţii sunt nevoiţi să iasă în stradă ca să-şi apere instituţia.

Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind solicită încă o dată Guvernului, Ministerului Culturii şi autorităţilor  locale să se implice pentru dezamorsarea conflictului de la Filarmonica Arad pentru ca Filarmonica de Stat Arad să-şi recapete statutul pe care îl merită în cultura românească.

 Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind                      Bucureşti,16 februarie 2015

 Vă prezentăm alăturat comunicatul de presă al Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad:

 Sindicatul Artistilor Interpreti din Filarmonica de Stat Arad

Comunicat 

 Avand in vedere ca in urma grevei generale situatia din Filarmonica Arad a continuat sa se degradeze, personalul artistic a hotarat sa initieze o actiune de protest care sa mobilizeze persoanele care isi doresc salvarea unei institutii emblematice a orasului.

          Protestul a fost generat de:

-         Lipsa acuta a personalului artistic

-         Atitudine discretionara si un limbaj jignitor al managerului

-         Imposibilitatea negocierii Contractului Colectiv de Munca

-         Conflicte permanente ale managerului, atat cu presa cat si cu angajatii

-         Concedieri stabilite de catre instante ca fiind ilegale

-         Crearea unui climat de tensiune total neadecvat desfasurarii activitatii artistice.

-         Emiterea unor dispozitii nefiresti, anulate in instanta.

 Protestul va avea loc in data de 17.02.2015 , ora 13,30 pe scarile Palatului Cultural.

Facem un apel la toti aradenii care doresc salvarea institutiei si a culturii locale, sa ne sprijine cu prezenta lor.

 Vicepresedinte S.A.I.F.Arad

 Varyas Tiberiu

 

NEWS AR.RO: 

Se doreşte DESFIINŢAREA Filarmonicii de Stat Arad!? Muzicienii au protestat pe treptele instituţiei 

Postat de Orlando Toader

Situaţia dramatică a Filarmonicii de Stat Arad, tolerată – dacă nu chiar încurajată! – din biroul nr. 1 al Primăriei Municipiului Arad, i-a adus pe angajaţi în pragul disperării.

Confruntaţi cu abuzurile de tot felul la care, spun ei, au fost supuşi din partea directorului Alin Văcean, muzicienii au ieşit să-şi strige durerea în stradă, pe treptele instituţiei. Li s-au alăturat câţiva melomani, sătui şi ei de conflictul care şi-a pus amprenta pe activitatea instituţiei, care are orchestra „decimată”.

Trebuie spus că, potrivit informaţiilor noastre, la vârful administraţiei publice din Arad s-ar dori desfiinţarea Filarmonicii de Stat. Este şi motivul pentru care directorul Alin Văcean e menţinut în funcţie, ca o garanţie a faptului că scandalul va continua în sânul instituţiei. Lucru care, nu-i aşa?, le convine de minune celor care doresc să-i pună cruce. Filarmonicii, desigur, nu lui Văcean!

Sursa: NEWS AR.ro

Video: Călin Bibe