Comunicate‎ > ‎

Federaţia FAIR MediaSind a semnat noul CCM la Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi!

postat 1 nov. 2018, 03:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 nov. 2018, 03:45 ]
Federaţia Cultură şi Mass-media FAIR-MediaSind
  a negociat şi semnat, în baza mandatului acordat de membrul afiliat Sindicatul Naţional din Cultură FAIR, Contractul Colectiv de Muncă din Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi. Documentul a fost semnat de către directorul instituţiei, Florina Zaharia,împreună cu  preşedintele FAIR-MediaSind, Leonard Pădureţ,  preşedintele executiv Cristi Godinac şi  Paul Buţa, vicepreşedinte FAIR-MediaSind , preşedinte al filialei Galaţi - Sindicatul Naţional Cultură FAIR (foto).

 Contractul Colectiv de Muncă din Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi este esenţial pentru reglementarea relaţiilor de serviciu din această prestigioasă instituţie de cultură. Acesta conţine norme importante pentru un climat normal de muncă, reglementări profesionale, dar şi drepturi fundamentale care garantează securitatea locurilor de muncă ale tuturor angajaţilor. Acum drepturile tuturor angajaţilor sunt garantate printr-un contract care nu poate să fie modificat decât cu acordul partenerilor sociali. 

După semnarea documentului, delegaţia FAIR-MediaSind, din care a făcut parte şi avocatul organizaţiei, Dan Iordache,  s-a întâlnit şi cu colegii din cadrul Filarmonicii Mihail Jora din Bacău şi a Filarmonicii de Stat Moldova din Iaşi, unde a discutat problemele cu care se confruntă colegii din aceste importante instituţii. 


Până în acest moment, Federaţia FAIR - MediaSind a negociat contracte colective de muncă sau se află 
în proceduri  deschise de negociere  în mai multe  instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Naţional Cluj Napoca, Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat "Paul Constantinescu" din Ploiești, Filarmonica de Stat  Târgu Mureș, Opera Română Craiova și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală - INCFC.


Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, CSN Meridian, UNI Global UNION şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.


 Departament Comunicare FAIR-MediaSind

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Galaţi, 1 noiembrie 2018