Comunicate‎ > ‎

Federația Internațională a Jurnaliștilor solicită Guvernului Orban să respecte dialogul social înainte de a aplica măsuri care afectează interesele lucrătorilor din Cultură și Mass-Media!

postat 12 apr. 2020, 22:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 apr. 2020, 22:55 ]
În urma reacției Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind,  ieri, 12 aprilie 2020, alături de Federația Europeană a Jurnaliștilor -EFJ și de Federația Internațională a Muzicienilor - FIM, secretarul general al Federației Internaționale a Jurnaliștilor -IFJ, Anthony BELLANGER, a trimis o scrisoare de protest Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, Primului Ministru, Ludovic Orban, vicepreședintelui Senatului, Robert Cazancioc, președintelui Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, președintelui Comisiei pentru cultură și mass-media a Senatului, Lucian Romașcanu  și p
reședintelui Comisiei pentru cultură și mass-media a Camerei Deputaților, Gigel Sorinel Stirbu, prin care exprimă îngrijorarea celei mai mari organizații a jurnaliștilor din lume privind intenția Guvernului Orban de a lua decizii care afectează  lucrătorii din sectorul Cultură și Mass-Media, fără a exista un dialogul social cu reprezentanții acestora.

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii semnate de secretarul general al Federației Internaționale a Jurnaliștilor, Anthony BELLANGER.
Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind
București, 13 aprilie 2020Către: Președintele României, dl Klaus Werner Iohannis

Primul ministru al României, domnul Ludovic Orban

Vicepreședintele Senatului, dl Robert Cazanciuc

Președintele Camerei Deputaților, dl Ion-Marcel Ciolacu

Președintele Comisiei pentru cultură și mass-media a Senatului, dl Lucian Romașcanu

Președintele Comisiei pentru cultură și mass-media a Camerei Deputaților, dl Gigel Sorinel Stirbu

Copy: Conducerea FAIR-MediaSind


Stimati domni,

În numele Federației Internaționale a Jurnaliștilor, cea mai importantă organizație de jurnaliști  care reprezintă peste 600.000 de jurnaliști din 146 de țări din întreaga lume, aș dori să-mi exprim o mare îngrijorare cu privire la deciziile politice pe care doriți să le adoptați la 13 aprilie 2020 cu privire la sectorul culturii și mass-media, în special .

Am aflat, de asemenea, că aceste măsuri nu au făcut obiectul unor discuții prealabile cu reprezentanții acestor profesii în România, afiliatul nostru FAIR - MediaSind,  și trebuie să spun că acest lucru nu arată, din partea dumneavoastră, o dorință de dialog social în țara dvs. .

În numele IFJ, vă îndemn să reveniți pe calea dialogului cu FAIR- MediaSind pentru a găsi o negociere constructivă.


Vă mulțumim pentru atenție,

Salutări calde,

Anthony BELLANGER

Secrétaire Général - secretar general - secretar general

FEDERATION INTERNATIONALE DES JOURNALISTES (FIJ)