Comunicate‎ > ‎

Federația Internațională a Muzicienilor sustine Federatia FAIR-MediaSind în conflictul cu managerul afacerist de la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați!

postat 6 sept. 2022, 02:19 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 sept. 2022, 04:04 ]
“Este regretabil că mai există în România angajatori care nu înțeleg importanța dialogului social”a declarat Thomas Dayan, secretarul general adjunct al FIM

Prezent la Conferinta Proiectului “Lucrători atipici” finanțat de Comisia Europeană ce a avut loc în România în data de 6 septembrie 2022, Thomas Dayan, secretarul general adjunct al Federatiei Internationale a Muzicienilor, si-a declarat sustinerea organizatiei pe care o reprezintă față de revendicările Federatiei Cultură si Mass-Media FAIR-MediaSind si a Sindicatului National din Cultură FAIR în cazul conflictului de la Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați:

„Federatia Internatională a Muzicienilor susține revendicările membrului său afiliat din România - Federatia Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind pentru a negocia și semna Contractul Colectiv de Muncă în Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați. Este foarte important pentru oricare muzician, pentru oricare artist, pentru oricare angajat să fie apărat de un contract colectiv de muncă încheiat la standarde europene. Este regretabil însă, că mai există angajatori în România care nu înțeleg importanța dialogului social și faptul că angajații sunt principala resursă dintr-o instituție. Munca artiștilor trebuie apreciată nu doar printr-o salarizare decentă ci și prin asigurarea  condițiilor de muncă decente, precum și a respectului față de proprii angajați. Așteptăm ca autoritățile române să se implice eficient în acest conflict astfel încât, în cel mai scurt timp, părțile să se poată așeza la masa negocierilor și să încheie contractul colectiv. Federația Internațională a Muzicienilor va monitoriza cu atenție rezultatul acestor negocieri.

Federația FAIR-MediaSind împreună cu Sindicatul Național FAIR – filiala Galați susțin că singurele soluții pentru stingerea conflictului existent între angajați și conducere sunt demiterea de urgență a managerului - afacerist  Vali Viorel Sandu, organizarea unui concurs de proiecte de management pentru ca instituția să fie condusă de profesioniști dedicați și cu experiență în management cultural, precum și încheierea unui Contract Colectiv de Muncă care să conțină drepturi la nivel european pentru toți angajații instituției de cultură. (amănunte aici: Angajații Centrului Cultural “Dunărea de Jos” din Galați cer managerului să se ocupe de problemele din cultură în loc de propria gogoșerie! și aici: Federația FAIR-MediaSind cere demiterea managerului – afacerist de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați!)

Cu sprijinul organizațiilor naționale și internaționale la care organizatia este membră cu drepturi depline – Confederația CNSLR-Frăția, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Actorilor și UNI Global Union, Federația FAIR-MediaSind va iniția campania – " Vrem profesioniști, nu oportuniști în instituțiile de cultură din România!"

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind    

  6 septembrie 2022

Foto FAIR-MediaSind: În imagine - Leonard Octavian Pădureț, președinte Federația FAIR-MediaSind, Thomas Dayan, secretar general adjunct al Federației Internaționale a Muzicienilor și Cristi Godinac, președinte executiv Federația FAIR-MediaSind