Comunicate‎ > ‎

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind regretă dispariţia prematură a Doamnei Carmen Ionescu, şefa Departamentului de Relaţii Internaţionale a CSDR

postat 13 apr. 2011, 02:03 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 apr. 2011, 03:19 ]
Cu profundă durere, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind anunţă că în data de 12 aprilie 2011, Doamna Carmen Ionescu, şefa Departamentului de Relaţii Internaţionale a Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, ne-a părăsit fulgerător, plecând spre cele veşnice.

    Născută la 1 februarie 1965, şefă de promoţie a Facultăţii de Chimie Industrială a Universităţii Politehnice din Bucureşti, Carmen Ionescu a fost un excelent coordonator al activităţii de comunicare şi reprezentare a CSDR în dezvoltarea relaţiilor internaţionale cu alte organizaţii similare din Europa şi întreaga lume.

     Cu o reală vocaţie de sindicalist, cu o bogată erudiţie şi o nobleţe sufletească rară, doamna Carmen Ionescu lasă moştenire o bogată activitate de comunicare şi reprezentare a CSDR în dezvoltarea relaţiilor internaţionale cu alte organizaţii similare din Europa şi întreaga lume.

Carmen Ionescu s-a aflat în rândul promotorilor intereselor sindicale externe româneşti prin activitatea sa în calitate de şef al Departamentului de Relaţii Internaţionale al CSDR, precum şi prin contactele profesionale şi personale excelente cu personalităţi din Confederaţia Internaţională a Sindicatelor, Confederaţia Europeană a Sindicatelor, Parlamentul European, Comisia Europeană, ambasade, cu reprezentanţi de seamă ai celor mai importante organizaţii sindicale internaţionale la care CSDR este afiliată.

            Apărător înverşunat al libertăţii de exprimare, ca drept fundamental al oricărei democraţii, doamna Carmen Ionescu a susţinut în Parlamentul European, împreună cu FRJ MediaSind, Petiţia pentru Libertatea Presei din România şi a colaborat cu organizaţia noastră într-o serie de acţiuni, contribuind în mod activ la promovarea valorilor apărate de jurnalişti.

             Plecarea sa dintre noi este o grea pierdere pentru întreaga mişcare sindicală, rodul activităţii sale rămânând un reper în sufletele şi conştiinţa noastră. Amintirea Omului cu alese calităţi intelectuale şi morale, doamna Carmen Ionescu va rămâne o prezenţă de neşters în memoria celor care au cunoscut-o.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

 


Confederaţia Sindicatelor Democratice din România deplânge dispariţia prematură a Doamnei Carmen Ionescu, sefa Departamentului de Relatii Internationale

 

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România anunţa cu profunda indurerare dispariţia prematura a Doamnei Carmen Ionescu, sef al Departamentului de Relaţii Internaţionale.

            Născută in anul 1965, sefa de promotie a Facultaţii de Chimie Industriala a Universităţii Politehnice din Bucureşti, Carmen Ionescu a fost un excelent coordonator al activităţii de comunicare şi reprezentare a CSDR în dezvoltarea relaţiilor internaţionale cu alte organizaţii similare din Europa şi întreaga lume.

            Inca de la constituirea confederatiei, in anul 1994, Carmen Ionescu s-a aflat în rândul promotorilor intereselor sindicale externe româneşti prin activitatea sa în calitate de sef al Departamentului de Relatii Internationale, precum şi prin contactele profesionale şi personale excelente cu personalităţi din Confederatia Internationala a Sindicatelo,r Confederatia Europeana a Sindicatelor, Parlamentul European, Comisia Europeana, ambasade, cu reprezentanţi de seamă ai celor mai importante organizaţii sindicale internaţionale la care CSDR este afiliată.

Prin personalitatea şi activitatea sa, Carmen Ionescu a oferit un model expresiv şi convingător pentru semnificaţia lucrului bine făcut, reuşind, cu o rară capacitate intelectuală, să îmbine performanţa profesională de vârf cu înţelegerea simplă a problemelor reale umane, implicarea şi energia caracteristică profesiei cu vorba bună şi sfatul competent.

Originală, plină de viaţă, sociabilă şi spirituală, Carmen Ionescu a plecat dintre noi, lăsând în urma ei o imensă tristeţe. Colegii din Confederaţia Sindicatelor Democratice din România deplâng dispariţia Doamnei Carmen Ionescu şi se află alături de cei dragi şi de familia acesteia în aceste grele momente.   

Dumnezeu să o ierte!

Trupul neînsufleţit este depus la Capela Bisericii de pe Şos. Giurgiului (intersecţia Şoseaua Giurgiului cu str. Caporal Luică). Înmormântarea va avea loc vineri, ora 12.00, la cimitirul din Şoseaua Giurgiului.


În ataşament, ultimul interviu acordat de Carmen Ionescu postului naţional Radio România, în data de 7 aprilie 2011, cu ocazia Conferinţei de închidere a Proiectului româno-norvegian privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă.


Ć
dialogsocialfinmatinal.mp3
(2335k)
Office Mediasind,
13 apr. 2011, 02:27
Comments