Comunicate‎ > ‎

Federatia Romană a Jurnalistilor MediaSind se solidarizează cu greva jurnalistilor greci

postat 7 apr. 2011, 09:15 de Office Mediasind   [ actualizat la 7 apr. 2011, 11:40 ]
Federatia Română a Jurnalistilor MediaSind îsi declară solidaritatea cu greva celor peste 7.000 de jurnalisti greci care protestează împotriva încălcării drepturilor de muncă, a tăierilor salariale nejustificate si a somajului în crestere.

Membrii  Federatiei Panelene a Sindicatelor Jurnalistilor la care s-au alăturat sindicatele naționale din radio si televiziune, precum si afiliatii Federatiei Europene a Jurnalistilor si ai Federatiei Internationale a Jurnalistilor, Sindicatul Jurnalistilor din Cotidianele Ateniene, Sindicatul Jurnalistilor din Macedonia si Tracia vor inceta activitatea timp de 48 de ore, începând de astăzi, in cea mai amplă actiune grevista organizata de  sectorul media in ultimii ani.

Jurnalistii greci au nevoie de sprijinul colegilor europeni în lupta lor pentru:

  • contracte colective de muncă adecvate
  • stoparea tăierilor salariale
  • apărarea drepturilor si beneficiilor de muncă
  • stoparea somajului
  • reînnoirea contractelor colective la Radioul Public ERT
  • protectia drepturilor de muncă si de pensionare ale tuturor angajatilor din sectorul media
  • garantarea drepturilor la muncă si la pensie pentru jurnalistii din mediul online.

Sindicalistii au anuntat ca nu vor abandona actiunile greviste pana cand nu vor obtine toate drepturile care li se cuvin.

Prima grevă la nivel national a început astăzi la ora 6.00 dimineata si se va încheia sâmbătă la ora 9.00. Aceasta va fi urmată imediat de o a doua rundă care se va termina luni, 11 aprilie, la ora 6.00.

Având în vedere că problemele cu care se confruntă jurnalistii greci sunt aproape identice cu cele ale presei din Romania, FRJ MediaSind face un apel către cei peste 9000 de membri afiliati să sustină revendicările colegilor eleni.
 
Comitetul Executiv al Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind

Cristi Godinac, Presedinte


Comments