Comunicate‎ > ‎

Filiala MediaSind din Radio România a devenit operaţională!

postat 25 sept. 2017, 00:59 de Office Mediasind   [ actualizat la 25 sept. 2017, 01:00 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-6/images.jpg
După ce instanţa de judecată a confirmat fuziunea, prin absorbţie, a Sindicatului Asociaţia Profesională Radio cu Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, sentinţă rămasă definitivă, Biroul Executiv a validat noua conducere a filialei din Societatea Română de Radiodifuziune - SRR. Conform propunerilor primite din partea membrilor din SRR,  SRJ MediaSind l-a nominalizat, pentru o perioadă de un an, în funcţia de preşedinte al Filialei MediaSind – Radio România, pe jurnalistul Răzvan Dumitrescu. Vicepreşedinţi au fost desemnaţi Daniel Mihai Tudorache, reporter, Cristian Neţoiu Valeriu, regizor tehnic de emisie şi Mihai Lupu, operator fonotecar. Funcţia de secretar general  revine lui Dumitru Popescu, regizor tehnic.

Astfel, a fost facut  un nou pas important pentru unificarea organizaţiilor din presă. După înfiinţarea filialei MediaSind-Agerpres, după fuziunea prin absorbţie a Sindicatului Lucrătorilor din domeniul Audiovizual - TVR Sind cu Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind  și crearea, în Televiziunea națională (vezi aici),  a filialei MediaSind - TVR, una dintre cele mai importante organizații sindicale din Radioul Public, Sindicatul Asociația Profesională Radio, a decis să se alăture SRJ Mediasind, formând filiala MediaSind - Radio România. Hotărârea a fost votată în şedinţa Biroului Executiv al SRJ MediaSind din 20 iunie 2017, cu unanimitate de voturi şi validată de instanţa de judecată.

SRJ MediaSind, prin filiala sa din SRR, se va implica direct pentru restabilirea climatului de normalitate în Radioul public. Acum SRJ MediaSind, beneficiind de toate instrumentele luptei sindicale, va putea asigura apărarea drepturilor salariaţilor din instituţie, care trebuie să beneficieze de un Contract Colectiv de Muncă favorabil. Noul CCM trebuie să le garanteze angajaţilor Radioului public atât drepturile profesionale, cum ar fi clauza de conştiinţă, dar şi pe cele salariale.

Deîndată vom solicita demararea tuturor procedurilor legale posibile pentru negocierea unui nou contract colectiv de muncă, care să ofere garanțiile respectarii demnității angajaților, oferind, totodată, o protecție eficientă în fața unor posibile abuzuri.

MediaSind-Radio România va demara acţiunile de deblocare a dialogului social cu noua conducere a instituţiei care va fi validată de către Parlament, astfel încât să poată fi aplicate toate măsurile pentru eliminarea discriminărilor existente şi pentru asigurarea unei salarizări corecte.  

MediaSind-Radio România ca filială a SRJ MediaSind, este susţinută de Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind, organizația reprezentativă din sector, afiliată la Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, la Union Global Media, Enterteinment & Arts şi la Confederaţia Sindicală Națională Meridian. Beneficiind de un suport consistent din partea organizaţiilor amintite, detinând instrumentele negocierii și exerciţiul dialogului social, MediaSind – Radio România va putea oferi un sprijin real tuturor angajaților Radioului.                                                                                                                                                       

Schimbarea în bine a situaţiei din SRR si realizarea unei reale reconstrucţii, sunt posibile doar prin implicarea, alături de MediaSind-Radio România, a tuturor salariaţilor Radioului, pe care îi așteptăm în organizația noastră. Cei care vor să ni se alăture, ne pot contacta şi la adresa radioromania@mediasind.ro. Mai multe amănunte găsiţi pe site-ul organizaţiei, la adresa mediasind.ro

Departament Comunicare SRJ MediaSind                                     Bucureşti, 25 septembrie 2017