Comunicate‎ > ‎

Filiala MediaSind TVR Craiova a devenit operațională!

postat 4 oct. 2021, 02:34 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 oct. 2021, 02:52 ]
Angajații stației vor avea asistență și reprezentare juridică în acțiunile civile și penale împotriva abuzurilor conducerii interimare a TVR

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind a validat în conformitate cu prevederile statutare, înființarea, de la data de 1 octombrie 2021, la nivelul Societății Române de Televiziune a Filialei MediaSind TVR Craiova!

 În baza Protocolului de unificare a SRJ MediaSind încheiat cu Sindicatul TVR Craiova, conducerea Filialei MediaSind TVR Craiova va fi asigurată, pentru un mandat de doi ani, de următorii lideri sindicali: Cristian Nicolaie, Președinte, Eugen Ianoș și Cristian Roșu, vicepreședinți, Claudia Barbu, secretar. (amănunte aici: Despre noi)

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova au încheiat în data de  15 septembrie 2021, Protocolul de Unificare dintre aceste două organizații. Documentul a fost votat cu unanimitate de voturi de către membrii de sindicat și a fost semnat de către președintele SRJ MediaSind Cristi Godinac, președintele MediaSind TVR, Sorin Torică, Cristian Nicolaie, Președintele Sindicatului TVR Craiova și de Eugen Ianoș, Vicepreședinte. Noua structură, MediaSind TVR Craiova, se va alătura celorlalte filiale din TVR, MediaSind TVR Timișoara, MediaSind TVR Cluj, MediaSind TVR Iași, MediaSind TVR Tg. Mureș. În prezent, noua filială MediaSind TVR Craiova are 54 de membri din 73 de angajați, reprezentând 74 la sută din totalul angajaților.

Referitor la dialogul social cu actualul director generat interimar, provenit de la Studioul TVR Craiova, liderii sindicali și-au manifestat nemulțumirea  față de unele decizii luate de către Ramona Săseanu, cum ar fi inițierea unei noi organigrame, prerogativă care este exclusiv a CA. Totodată, aceasta a fost acuzată de o complicitate cu echipa de conducere a fostei administrații Gradea, mai ales în cazul semnării unor acțiuni în justiție inițiate împotriva MediaSind. Liderii de sindicat au susținut că în prezent situația în TVR este critică, atât din punct de vedere al condițiilor de muncă, cât și din cel al asumării producției editoriale, dar și în ceea ce privește dotarea tehnică.

Răzbunarea șefei interimare a TVR, fostă lider de sindicat al SPUS, care coordona interesele a aproximativ 10 membri de la TVR Craiova, nu s-a lăsat așteptată. La scurt timp de la semnarea Protocolului de unificare, aceasta i-a demis abuziv pe directoarea TVR Craiova, Anca Dindirică și pe Redactorul șef al Știrilor Tiberius Mușuroi (amănunte aici: MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română) și apoi a descins în scop electoral, în plină pandemie când incidența contaminării era de 6,22, la Craiova, unde și-a continuat, cu câțiva coordonatori slugarnici, campania de denigrare a MediaSind  (amănunte aici: MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!)

MediaSind reiterează  necesitatea numirii de urgență a unui nou Consiliu de Administrație format din profesioniști aflați în slujba salariaților instituției, dar și a cetățenilor. Așa cum a anunțat oficial, SRJ  MediaSind, cu sprijinul federației la care este afiliat, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, - organizație membră a Federației Internaționale a Jurnaliștilor,  se va implica în sprijinirea unei echipe profesioniste pentru cele două locuri ale reprezentanților salariaților în CA. Aceste persoane care vor candida în echipa MediaSind sunt liderul MediaSind TVR, Sorin Torică, și producătorul emisiunii TVR “Dosar România”,  Răzvan Butaru. 

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!


Biroul Executiv Național SRJ MediaSind                             

București, 4 octombrie 2021