Comunicate‎ > ‎

Fosta șefă a Televiziunii Române a angajat abuziv, cu 9 000 lei lunar, un avocat de la Craiova pentru a o apăra de anchetele de la Parchet și DNA!

postat 3 nov. 2021, 04:30 de Office Mediasind   [ actualizat la 25 aug. 2022, 05:47 ]
Motivația Comitetului Director este că
„avocatul Ionuț Teodorescu se bucură de o recunoaștere profesională din partea doamnei Ramona Săseanu, Director General Interimar.”

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  Filiala MediaSind TVR a intrat în posesia unui document important care confirmă noi abuzuri ale fostei directoare interimare a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu. Aceasta,  încălcând prevederile Ordonantei nr.26 /2012 potrivit cărora se  interzice instituțiilor publice să angajeze servicii de asistență juridică dacă au în componență un compartiment juridic, a apelat la serviciile unui avocat din Craiova, pe care îl cunoștea de mult timp, acesta fiind și avocatul ei personal într-un proces intentat  împotriva unui coleg de-al său de sindicat. Acesta este Ionuț Iulian Teodorescu care, zilele trecute, i-a agresat verbal folosind un limbaj suburban, pe membrii MediaSind TVR care se aflau în greva foamei în fața sediului TVR (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!  ).

Potrivit Expunerii de motive nr. J21854/09.06.2021 întocmită de Departamentul Juridic în vederea aprobării Hotărârii Comitetului Director al TVR și intrată în posesia noastră prin intermediul Platformei FAIR-MediaSind pentru avertizorii de integritate, Ionuț Teodorescu se califică pentru încheierea unui contract de asistență juridică, întrucât „se bucură de o recunoaștere profesională din partea doamnei Ramona Săseanu, Director General Interimar.” (foto)

Potrivit aceluiași Departament Juridic, apelarea la avocatul Teodorescu este necesară  întrucât „în luna aprilie 2021 au existat o serie de 10 solicitări primite de la PARCHET și Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse de Curtea de Conturi a României.”

Onorariul
stabilit pentru avocatul de casă al Ramonei Săseanu, este de 9 000 de lei/lunar la care se adaugă decontarea cheltuielilor reprezentate de combustibilul necesar deplasărilor pentru procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată. Durata contractului a fost stabilită până la data de 31.12.2021 iar Hotârîrea CD a fost publicată pe rețeaua Intranet din TVR în data de 10.06.2021.(foto)

Având în vedere faptul că mandatul Ramonei Săseanu a fost unul catastrofal, care s-a evidențiat prin  continuarea și amplificarea abuzurilor și nelegalităților  vechii administrații, fapt ce a adus prejudicii atât prestigiului instituției, dar mai ales salariaților, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită conducerii PNL să desemneze în viitorul Consiliu de Adminstrație o persoană competentă, cu un profil moral impecabil, un profesionist care să poată răspunde provocărilor impuse de o instituție publică atât importantă ca TVR.
Totodată, MediaSind TVR solicită public instituțiilor abilitate să cerceteze și această nouă „tranzacție” a fostei conduceri.  

Participă la Campania #Vrem respect pentru angajații TVR:
"TVR se află într-o situație tristă, rodul unei scamatorii grotești. Prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului actualului director general interimar nu face decât să întârzie intrarea în normalitate a televiziunii publice"

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 3 noiembrie 2021