Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind acordă sprijin juridic disponibilizaţilor din TVR

postat 13 feb. 2013, 23:18 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 feb. 2013, 03:47 ]
În acord cu Rezoluţia Congresului Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind privind Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă  AGERPRES (vezi aici  textul), Comitetul Executiv al organizaţiei a hotărât să sprijine pe toţi membrii care au probleme juridice cu angajatorii din aceste instituţii. 

Având în vedere disponibilizările din SRTV, FRJ MediaSind  pune la dispoziţia celor interesaţi să-şi recapete drepturile pierdute, serviciile Departamentului juridic MediaSind, coordonat de avocat doctor Ştefan Naubauer. În acest sens, membrii sindicatelor afiliate din cele trei instituţii publice, precum şi membrii din instituţiile mass-media cu capital privat, pot să solicite sprijin la mail-ul juridic@mediasind.ro 

Pentru ca serviciile de consultanţă să fie gratuite iar  reprezentarea în instanţă să se poată face la preţuri speciale pentru membrii de sindicat, solicitanţii trebuie să prezinte în cererea transmisă Departamentului juridic, adeverinţa de membru de sindicat afiliat la FRJ MediaSind şi la Federaţia Europeană a Jurnaliştilor.

"Aceasta este  singura cale prin care îi mai putem apăra pe membrii noştri de sindicat. Din cauza unor negocieri  în genunchi ale unor lideri de confederaţii sindicale aşa-zis reprezentative, avem  cea mai slabă legislaţie a muncii care nu ne dă dreptul nici măcar să declanşăm legal o grevă. Singurul document cu putere de lege care îi mai apără pe cei care lucrează în industria de media este Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media. FRJ MediaSind, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România vor face toate demersurile legale pentru a se  modifica în regim de urgenţă legislaţia muncii, în raport cu Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cu directivele europene din domeniu."  -  a declarat Cristi Godinac, preşedintele FRJ MediaSind.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind