Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind condamnă lipsa de reacţie a guvernanţilor faţă de protestul lui Adrian Sobaru

postat 16 sept. 2013, 02:57 de Office Mediasind   [ actualizat la 16 sept. 2013, 02:57 ]
Adrian Sobaru
, angajat al Societăţii Române de Televiziune, se află în a şaptea zi de grevă a foamei! Starea lui de sănătate este precară, iar autorităţile ignoră protestul său extrem. În aceste condiţii, asupra sa s-au întreprins mai multe acţiuni de intimidare din partea Jandarmeriei şi a Poliţiei Rutiere, acesta fiind ameninţat chiar cu amenzi usturătoare.

Având în vedere lipsa de reacţie din partea guvernanţilor faţă de protestul lui Adrian Sobaru, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind cere intervenţia de urgenţă a reprezentanţilor Puterii pentru a opri agravarea stării de sănătate a colegului nostru.

Este revoltător dezinteresul pe care Guvernul Ponta îl manifestă faţă de viaţa lui Adrian Sobaru, cu atât mai mult cu cât Uniunea Social Democrată i-a folosit imaginea excesiv în timpul campaniei electorale. În acest moment Adrian Sobaru are nevoie de sprijin şi de dialogCerem ca autorităţile să asigure  asistenţă medicală pentru a preîntâmpina o tragedie.

Amintind de sloganul USL din campania electorală, “DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT!”, Adrian Sobaru a intrat în urmă cu şapte zile în greva foamei, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Acesta  solicită depolitizarea Televiziunii publice, Radioului şi a celorlalte instituţii importante ale statului de drept, soluţionarea problemei Roşia Montana, precum şi respectarea promisiunilor făcute de conducerea USL în campania electorală.

FRJ MediaSind va aduce la cunoştinţa Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Parlamentului European şi Comisiei Europene modul prin care Puterea înţelege să soluţioneze problemele ridicate de către Adrian Sobaru. Menţionăm că încă de la instalarea în funcţie a Guvernului, FRJ MediaSind a solicitat premierului Victor Ponta depolitizarea instituţiilor publice de media şi sancţionarea persoanelor care se fac vinovate de falimentarea morală şi economică a acestora.

 Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind
Comitetul Executiv

Foto: Adrian Sobaru (Mediafax)