Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind protestează împotriva acţiunilor abuzive ale conducerii Radioului Public

postat 7 dec. 2012, 07:05 de Office Mediasind   [ actualizat la 7 dec. 2012, 07:28 ]
Comitetul Executiv
al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind întrunit astăzi, 07.12.2012, protestează faţă de acţiunile abuzive ale conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) împotriva unui lider de sindicat şi reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie.


Astăzi, 07.12.2012, la ora 11,00, la sediul SRR, în urma Ordinului nr. 843/28.11.2012 semnat de Preşedintele – Director General Ovidiu Miculescu, a avut loc o şedinţă a unei comisii constituite pentru a «analiza în concret fapta/faptele» de care este acuzat Adrian Valentin Moise, preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor - Radio România şi reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRR. 

Prezent la convocare şi asistat de un reprezentant al FRJ MediaSind, liderul de sindicat a aflat că această «Comisie de verificare şi analiză» nu este o comisie de cercetare disciplinară aşa cum prevede legea, chiar membrii săi precizând că nu au această calitate, deşi prin adresa Serviciului juridic transmisă Preşedintelui - Director General este invocat articolul 247 din Codul Muncii referitor la prerogativele Angajatorului de a dispune cercetarea disciplinară. 

 Aşa cum reiese şi din  Procesul Verbal al şedinţei (descarcă aici  înregistrarea oficială), membrii acestei comisii nu au precizat niciun temei juridic prin care Preşedintele - Director General al SRR a semnat Ordinul respectiv şi l-a convocat în şedinţă pe membrul de sindicat, mai ales că în Convenţiile OIM, Directivele Europene în domeniu, prevederile Codului Muncii, ale Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media, Contractului Colectiv de Muncă din SRR se prevede că un angajat poate fi cercetat/verificat doar de către o comisie constituită în condiţii legale.

Având în vedere acest abuz al conducerii SRR, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a hotărât să susţină toate demersurile necesare pentru respectarea legislaţiei în radioul public, inclusiv în faţa instanţelor judecătoreşti şi a organizaţiilor interne şi internaţionale.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

 În imagine, Ovidiu Miculescu, Preşedinte - Director General al SRR, foto: ştiri ROL.ro


Ć
Sedinta Comisiei de verificare si analiza cf Ord PDG 843 si 849 7 dec 2012 ora 11.MP3
(17719k)
Office Mediasind,
7 dec. 2012, 07:05
Comments