Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind a sesizat Comisia Europeană cu privire la faptele penale din AGERPRES

postat 19 feb. 2013, 04:30 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 feb. 2013, 03:31 ]
UPDATE:  Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a transmis astăzi, 20.02.2013, o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, preşedintelui Federaţiei Europene a Jurnaliştilor , Arne Konig, preşedintelui Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Jim Boumelha,  Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, în care atrage atenţia asupra lipsei de reacţie a autorităţilor române faţă de abuzurile constante ale conducerii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva propriilor angajaţi

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie reprezentativă conform Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social pentru Sectorul “Cultură şi Mass-Media”, cuprinzând peste 9000 de angajaţi din industria de media, semnatară a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media, în vigoare, condamnă abuzul penal comis de directorul interimar al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva conducerii Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti.

În data de 18 şi 19 februarie a.c., conducerea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti nu a fost lăsată să intre în propriul sediu deoarece paznicii firmei BIDEPA Grup SRL (cu care ANP AGERPRES a încheiat contract de pază fără licitaţie) au interzis accesul în clădire  al preşedintelui, vicepreşedintelui şi al unui angajat al SJP pe motiv că nu au legitimaţii AGERPRES (vezi foto). Aceştia au invocat o decizie semnată  zilele trecute de directorul general interimar al ANP AGERPRES, Ioan Roşca, prin care se stabilea că accesul se face doar pe bază de legitimaţie.

În aceste condiţii, Sindicatul Jurnalistilor Profesionişti a notificat angajatorul că încalcă prevederile art. 218 alin 2 din Legea nr.62/2011 a Dialogului Social, condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.", dar nu a primit niciun răspuns.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind consideră fapta penală a directorului general interimar al ANP AGERPRES, Ioan Roşca, un atac fără precedent la adresa organizaţiilor sindicale, gest care încalcă toate normele interne şi internaţionale din domeniul relaţiilor de muncă, convenţiile OIM şi directivele europene. Din nefericire, cu sprijinul nemijlocit al clasei politice, din anul 2008 până în prezent este menţinut ilegal în funcţie un director general care a transformat cea mai mare agenţie de presă a statului român, ANP AGERPRES, în propria moşie, iar pe angajaţi - în propriii sclavi. Exemplele de fraudare a banului public din ANP AGERPRES, nenumăratele încălcări ale legislaţiei au fost aduse în atenţia Guvernului şi Parlamentului dar, cu complicitatea unor lideri politici, a fost adoptată poziţia struţului.

Deoarece în prezent activitatea membrului nostru afiliat, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti este blocată, actele juridice şi financiare fiind la discreţia angajatorului, vom sesiza instituţiile abilitate de lege, precum şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Organizaţia Internaţională a Muncii şi Comisia Europeană. Totodată,  SJP va pune la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Parchetului General rapoartele Curţii de Conturi, care confirmă gestionarea frauduloasă a banului public în ANP AGERPRES, cu complicitatea unor factori politici.

 

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind

În ataşament: sesizarea transmisă Comisiilor de Cultură, Arte, Mijloace de informare în masă a Parlamentului încă din data de 5. 06. 2012,  reacţia Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi comunicatul de presă al Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti.


Abuzuri ale conducerii ANP AGERPRES:

Rapoartele Curţii de Conturi confirmă gestionarea frauduloasă a banului public în AGERPRES!:

FRJ MediaSind solicită premierului Victor Ponta să pună capăt cenzurii politice din AGERPRES

FRJ MediaSind solicită Parlamentului României stoparea abuzurilor din AGERPRES:

CSDR face front comun cu FRJ MediaSind pentru sancţionarea abuzurilor din AGERPRES

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor solicită implicarea Preşedinţiei, Guvernului şi a

Parlamentului României în cazul abuzurilor din AGERPRES

Conducerea ANP AGERPRES, dată în judecată pentru abuzurile împotriva propriilor salariaţi!

StareaPresei.ro: Ioan Mihai Roşca se lansează cu Agerpres în grădinărit

Conducerea AGERPRES obligată de Tribunalul Bucureşti să facă publice informaţiile solicitate de Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti

MediaSind news: Directorul interimar al AGERPRES se răzbună pe Sindicat!

Reporter Virtual:  MediaSind a câştigat procesul cu Agerpres

Cum mai sunt irosiţi banii publici la AGERPRES

Un nou abuz în AGERPRES: Ioan Roşca şi-a creat propria comisie de disciplină împotriva salariaţilor incomozi

StareaPresei.ro: Crăciun cu surprize pentru pălmaşii de la Agerpres

Administraţia ANP AGERPRES se răzbună pe angajaţii care au câştigat procese în instanţă

Administraţia AGERPRES cheltuie banii publici pe cauze declarate inadmisibile

Directorul interimar al AGERPRES modifică evaluările pentru angajaţii incomozi

Conducerea AGERPRES a pierdut procesul cu Marina Badulescu

Parchetul Curţii de Casaţie a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de preşedintele FRJ MediaSind

ĉ
Office Mediasind,
19 feb. 2013, 04:30
ĉ
Office Mediasind,
19 feb. 2013, 04:30