Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind se solidarizează cu protestele lui Adrian Sobaru împotriva Puterii

postat 10 sept. 2013, 04:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 sept. 2013, 04:11 ]
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind se solidarizează cu protestele declanşate de către angajatul Societăţii Române de Televiziune, Adrian Sobaru, împotriva politicii aplicate de către actuala coaliţie aflată la putere, Uniunea Social LiberalăUSL şi a promisiunilor neonorate de către aceasta din campania electorală.

 Amintind de sloganul USL din campania electorală – DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT !, Adrian Sobaru a intrat astăzi, 10 septembrie 2013, de ziua copilului său, în greva foamei, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Acesta  solicită depolitizarea Televiziunii publice, radioului şi a celorlalte instituţii importante ale statului de drept, soluţionarea problemei Roşia Montana, precum şi respectarea tuturor promisiunilor făcute de conducerea USL în campania electorală.

FRJ MediaSind solicită conducerii Uniunii Social Liberale să soluţioneze în regim de urgenţă revendicările angajatului SRTV şi să-şi onoreze promisiunile făcute cetăţenilor în campania electorală. De asemenea, FRJ MediaSind solicită autorităţilor să asigure urgent grevistului  asistenţă medicală pentru a se preîntâmpina o tragedie.

FRJ MediaSind va aduce la cunoştinţa Federaţiei Europene a Jurnalilștilor, Federației Internaționale a Jurnaliștilor, Parlamentului European și Comisiei Europene modul prin care Guvernul Ponta va soluționa problemele ridicate de către Adrian Sobaru. Menționăm că încă de la instalarea în funcție a Guvernului, FRJ MediaSind a solicitat premierului Victor Ponta depolitizarea instituțiilor publice de media și sancționarea persoanelor care se fac vinovate de falimentarea morală și economică a acestora.

 Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind

Comitetul Executiv

 foto: Adrian Sobaru (Mediafax)