Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind şi Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova solicită sprijin internaţional pentru eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean

postat 18 dec. 2010, 01:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 dec. 2010, 05:51 ]
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind împreună cu membrul său afiliat Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova protestează faţă de condamnarea  jurnalistului Ernest Vardanean la 15 ani privaţiune de libertate de către regimul ilegal de la Tiraspol.

 

Ernest Vardanean a fost reţinut în data de 7 aprilie 2010 de autorităţile autoproclamate transnistrene pentru presupuse acţiuni de înaltă tradare şi spionaj! Aşa-numitul proces împotriva  jurnalistului a fost desfăşurat cu uşile închise, fără ca deţinutul să aibă drept la apărare calificată, în condiţii identice cu cele din epoca stalinistă.

 

FRJ MediaSind şi Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova atrag atenţia comunităţii internaţionale că acuzaţiile aduse, procesul înscenat şi condamnarea jurnalistului Ernest Vardanean constituie un abuz fără precedent în Europa secolului XXI, o sfidare a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, a Constituţiei Republicii Moldova.

 

Amintim că partea de Est a Republicii Moldova se află sub ocupaţia unui regim anticonstituţional, care este susţinut politic, militar, financiar şi propagandistic de către Federaţia Rusă. În această zonă, drepturile şi libertăţile individului sunt încălcate în mod sistematic şi flagrant.

 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind împreună cu Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova solicită implicarea neîntârziată a organizaţiilor mondiale şi europene de apărare a drepturilor omului, organizaţiilor jurnalistice internaţionale şi europene în vederea realizării unor demersuri şi acţiuni îndreptate să îl elibereze pe Ernest Vardanean din detenţie.

 

Uniunea Jurnaliştilor din Republica MOLDOVA

 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind

Comments