Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind solicită demisia preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu

postat 1 feb. 2014, 00:46 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 feb. 2014, 00:50 ]
Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă comportamentul huliganic la adresa unor jurnalişti, de care a dat dovadă preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu (foto), în cadrul unei conferinţe de presă.

În data de 31 ianuarie 2014, chestionat referitor la concediul la ski în Austria, în perioada când judeţul era sub nămeţi, edilul a răbufnit. „Dacă am plecat câteva zile din țară, am plecat în conformitate cu zilele legale și în baza unui bilet pe care l-am cumpărat în urmă cu 7-8 luni de zile. Când am plecat era negru asfaltul. Am o rugăminte, dacă sunteți de la presă, să fiți și politicoasă. Puneți mâna și citiți cum se ajunge președinte de CJ”, i-a spus președintele CJ Brăila reporteriței  B1 TV.

De asemenea, la finalul conferinței, Gheorghe Bunea Stancu a continuat jignirile, spunându-le unor apropiați că nu stă de vorbă cu „niște fâțe” și dacă vrea, poate să-i dea și două picioare în gură jurnalistei B1 TV care îl chestionase: „Niște obraznici, mă... Niște fâțe... Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ți trimit demisia mă!... Niște nesimțiți. Nu aveți pic de bun simț!”, a mai spus edilul, în timp ce părăsea sala de conferință.

"Ii dau două picioare in gura"...

Nu este prima dată când președintele CJ Brăila se comportă urât cu jurnaliştii. În anul  2011, acesta a jignit o jurnalistă din cauza unui articol publicat în Viaţa Brăilei, spunând despre autoare că este o “imbecilă” şi o “panaramă”. Dorind să obțină un punct de vedere pe marginea acestui subiect, un alt jurnalist a avut parte de același tratament din partea edilului brăilean: „Poftim afară! Poftim afară! Îmi scrii şi laşi la secretariat ce ai de spus. Este conform legii. Nu vă e ruşine, măi porcilor? Nu vă e ruşine, măi animalelor? Ce-i aia mă, strategia sănătăţii... cică strategia de naţionalizare a sănătăţii, Aura Costea. Băi panaramelor bă, ieşi afară! Ai dracu’ panarame”.

Având în vedere comportamentul iresponsabil al lui Gheorghe Bunea Stancu, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită demisia acestuia şi cere şefilor săi pe linie ierarhică de partid să se delimiteze de astfel de practici huliganice. Chiar dacă comportamentul civilizat al demnitarilor  nu se poate învăţa la şcoala de partid, ţinând mai mult de cei şapte ani de acasă, este inexplicabilă lipsa de reacţie a colegilor săi din PSD faţă de comportamentul grobian al preşedintelui CJ, în condiţiile în care  astfel de ieşiri personale ale unor baroni locali riscă să pună pecete pe întregul partid.

FRJ MediaSind recomandă jurnaliştilor agresaţi de către preşedintele CJ Brăila să depună acţiuni în justiţie, inclusiv plângeri penale, pe care organizaţia noastră le va susţine împreună cu Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internațională a Jurnaliștilor.

Comitetul Executiv FRJ MediaSind                                            Bucureşti, 1 februarie 2014