Comunicate‎ > ‎

FRJ MediaSind solicită Parlamentului să ancheteze cum a cheltuit Radioul public banii cetăţenilor pe campanii denigratoare

postat 18 iun. 2013, 00:31 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 iun. 2013, 07:41 ]
Având în vedere campania denigratoare conţinând acuzaţii false, xenofobe, rasiste, calomnioase şi discriminatorii orchestrată de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune prin propriile posturi de radio şi prin publicaţia online Cotidianul.ro împotriva Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, Comitetul Executiv solicită Parlamentului României să verifice modul prin care instituția publică a cheltuit banii pentru publicitate/promovare.

FRJ MediaSind constată că singura publicație care a acceptat să participe la campania murdară împotriva celor mai mari organizații  ale jurnaliștilor pe plan internaţional, regional şi naţional, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federaţia  Europeană a Jurnaliştilor  și  Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind, este Cotidianul.ro (vezi aici reactia MediaSind). Pe perioada campaniei de discreditare, Cotidianul.ro publică pe prima pagina reclama „Radio România Actualităţi – Nr. 1 în România” (vezi foto). Totodată, nu întâmplător, primul articol denigrator împotriva organizațiilor jurnaliștilor este publicat de acesta sub sigla Societăţii Române de Radiodifuziune.

Este cel puțin suspectă intenția SRR de a-şi face publicitate/promovare în această publicaţie online, mai ales că președintele radioului public, Ovidiu Miculescu, se află într-un conflict tocmai cu organizaţiile denigrate, FIJ, FEJ și FRJ MediaSind, iar soţul angajatei SRR, Cerasela Rădulescu, trimisă să facă scandal la Congresul FIJ de la Dublin, este chiar colaboratorul publicaţiei respective.

În acelaşi timp, se fac cercetări penale pentru spargerea sediului şi confiscarea documentelor, bunurilor, cotizației și ștampilei organizaţiei afiliate la FRJ MediaSind, Sindicatul Unit al Salariaților Radio România. De asemenea, asupra şefului radioului public se fac verificări şi de către Agenţia Naţională de Integritate deoarece acesta s-ar fi aflat într-o situaţie de incompatibilitate pentru că a deţinut, în acelaşi timp, funcţii de conducere  în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. Totodată, CNSAS a confirmat că Ovidiu Miculescu a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta securitate, având Dosar de reţea nr.R 94603, lucru care poate explica comportamnetul dictatorial al acestuia împotriva propriilor salariaţi din radioul public.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                                                              

                                                                                                                         București, 18 iunie 2013