Comunicate‎ > ‎

GREVA GENERALĂ – singura soluție pentru recâștigarea demnității salariatului TVR!

postat 29 iul. 2015, 00:56 de Office Mediasind   [ actualizat la 29 iul. 2015, 00:58 ]
Comitetul Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind a luat act cu îngrijorare de hotărârea Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune SRTV din data de 28 iulie 2015, de a micșora timpul de muncă și salariile angajaților din această instituție de presă cu 20 %.

 Decizia conducerii SRTV, menită, de fapt, să salveze mandatul administrației Stelian Tănase și nu instituția, este o hotărâre abuzivă și discreționară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotarâre  discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaților instituției și, nu în ultimul rând, o hotărâre imorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligați  să plătească angajații și nu cei care au condus instituția în ultimii ani de zile.

Este de notorietate faptul că situația de criză prin care trece TVR a fost generată de clasa politică care a numit la  conducerea Televiziunii Naționale,  pe criterii de clientelism, tot felul de politruci neprofesioniști care au jefuit instituția, transformând-o într-o anexă a Puterii.

În acest ultim ceas, pentru recâștigarea demnității și a drepturilor pierdute, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind consideră că singura cale de urmat o constituie finalizarea etapelor legale ale conflictului colectiv de muncă, prin declanșarea grevei generale pe termen nelimitat. Totodată, se impune delimitarea membrilor de sindicat de acei așa-ziși lideri care au pactizat cu conducerea și au afiliat sindicatul reprezentativ la o federație din penitenciare, angrenată în diverse manevre politice.

În cel mai scurt timp, apelând eventual la sprijin internațional, trebuie începute negocierile cu conducerea Parlamentului pentru dezamorsarea conflictului.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Direcției Naționale Anticorupție să demareze, în regim de urgență, anchetarea acuzațiilor de corupție și de management fraudulos aduse conducerilor SRTV în  ultimele rapoarte de control ale Curții de Conturi.

În calitate de membră a Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, a Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Federației Europene a Jurnaliștilor, FRJ MediaSind va întreprinde pe plan intern și internațional toate demersurile necesare  pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care și le-a asumat privind susținerea instituțiilor publice de media și pentru garantarea libertății de exprimare.

 

Comitetul Executiv FRJ MediaSind                              București, 29.07.2015