Comunicate‎ > ‎

INFORMARE întâlnire sindicate din TVR

postat 18 feb. 2019, 05:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 feb. 2019, 05:45 ]

INFORMARE

Conducerile Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind şi MediaSind TVR au dat curs invitaţiei Sindicatului Pentru Unitatea Salariaţior Tv  - SPUSTv de a participa la un dialog pe teme de interes general pentru salariaţii Societăţii Române de Televiziune -SRTV.

La întâlnire au participat şi liderii Sindicatului Creatorilor de Imagine şi ai Sindicatului 2002 din SRTV.

SRJ MediaSind şi-a reiterat oferta făcută vineri, 15.02.2019, de unificare a tuturor sindicatelor din SRTV în vederea negocierii unui Contract Colectiv de Muncă la standarde europene.

Conducerea SPUSTv şi-a anuntat intenţia de a se dezafilia de la Confederaţia Meridian şi de a se afilia la Federaţia Cultură şi Mass Media FAIR-MediaSind, urmând ca într-un termen ce va fi negociat, să se producă şi procesul de fuziune. SPUSTv ar urma să ia o decizie în acest sens în Biroul Executiv de vineri, 22.02.2019. 

Sindicatul Creatorilor de Imagine şi Sindicatul 2002 din SRTV urmează să analizeze situaţia în forurile lor de conducere.

SRJ MediaSind va prezenta celorlalte sindicate din SRTV un Proiect de Protocol privind paşii de urmat în vederea unificării mişcării sindicale din instituţie.

Reprezentanţii organizaţiilor sindicale au stabilit să se întâlnească săptămâna viitoare pentru eventuala definitivare a Protocolului.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

SRJ MediaSind                                MediaSind TVR

Departament Comunicare

Bucureşti, 18 februarie 2019