Comunicate‎ > ‎

Invitaţie pentru presă: „Mass-media din România – provocările şi oportunităţile anului 2011”.

postat 2 feb. 2011, 00:37 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 feb. 2011, 02:43 ]

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind vă invită la masa rotundă „Mass-media din România – provocările şi oportunităţile anului 2011”.

Evenimentul se va desfăşura în data de 4 februarie 2011, între orele 10.00-14.00 la Hotel Capital Plaza din Bucureşti, Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 54, sector 1 şi are loc cu ocazia sosirii în România a domnilor Aidan White, secretar general al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ), Marc Gruber, director al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (FEJ) şi Moschos Voitsidis, membru al Comitetului Executiv FEJ.

Reprezentanţii FIJ şi FEJ se află în România într-o misiune de documentare. Ei vor discuta cu reprezentanţi ai autorităţilor statului român şi cu lideri ai organizaţiilor sindicale, profesionale şi patronale din mass-media despre situaţia  industriei de media, problemele acesteia şi vor încerca să  identifice soluţiile cele mai potrivite pentru România. Raportul întocmit la finalul vizitei va fi prezentat de către FIJ, în calitatea sa de raportor oficial pe probleme de mass-media, organizaţiilor internaţionale, printre care Organizaţia Naţiunilor Unite, Consiliul Europei, Parlamentul European şi Comisia Europeană.

 În cadrul întâlnirii se vor dezbate următoarele subiecte:

 ·         Strategia CSAT privind presa

·         Proiecte de lege care limitează libertatea de exprimare

·         Depolitizarea instituţiilor publice de media

·         Subfinanţarea instituţiilor publice de media

·         Proiecte de lege care desfiinţează ramura mass-media

·         Nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de ramură, a codului deontologic şi a clauzei de conştiinţă

·         Blocarea funcţionării Comitetelor Sectoriale

·         Autoreglementarea jurnaliştilor/bloggerilor/editorilor/patronilor

·         Creşterea competenţelor media şi digitale ale publicului

·         Situaţia RODIPET

·         Lipsa unor măsuri pentru redresarea şi consolidarea industriei media

·         Păstrarea şi consolidarea drepturilor câştigate prin CCM Unic la nivel de ramură mass-media prin semnarea Actului Adiţional nr.4 la acest Contract

Masa rotundă este organizată cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Patronatului Presei din România – ROMEDIA şi Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până în data de 3 Februarie, ora 16.00 pentru rezervarea locurilor în sală la e-mail: office@mediasind.ro sau la tel: 0372150189.

Comments