Comunicate‎ > ‎

Iresponsabilitatea administrației Gradea pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR!

postat 13 mar. 2020, 11:46 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 mar. 2020, 12:53 ]
În atenția Parlamentului României, Ministerului Sănătății și a Parchetului General:

Iresponsabilitatea administrației Gradea pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă (Paginademedia.ro – amănunte aiciTVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați) despre modul iresponsabil în care administrația condusă de Doina Gradea, președinte -director general al Societății Române de Televiziune, a ascuns salariaților săi faptul că un invitat la emisiunea Vreau să fiu sănătos a fost depistat cu coronavirus

Este incredibil cum angajatii TVR, care își pun viața în pericol în orice clipă relatând despre această boală ucigașă, extinsă la nivel mondial, ca să informeze populatia în scopul prevenției, nu sunt informați si avertizati.  Ba mai mult, le sunt ascunse aceste informații tocmai de cei care ar trebui sa-i protejeze. Este halucinant că cei care conduc Televiziunea Națională află în urmă cu câteva zile că un invitat la o emisiune este posibil să fie infectat, având în vedere că soției sale i se confirmase testul, și nu suflă o vorbă angajaților TVR pentru a-i pune în gardă. Și nici măcar în ultimul ceas, după ce s-a confirmat oficial că respectivul invitat este infectat cu coronavirus. De ce a ales Doina Gradea să țină secret această informație vitală pentru sănătatea propriilor angajați, este o întrebare la care aceasta trebuie să răspundă urgent în fața instituțiilor abilitate.

Având în vedere secretomania de care a dat dovadă șefa TVR, precum și încercările de a ascunde aceste informații grave, MediaSind solicită Parlamentului demiterea de urgență a administrației Gradea. În același timp, solicităm instituțiilor abilitate să reacționeze de urgență pentru a proteja sănătatea angajaților TVR și a familiilor acestora și să sancționeze drastic persoanele care se fac vinovate de ascunderea adevărului. Până la luarea măsurilor necesare izolării tuturor persoanelor expuse, solicităm Ministerului Sănătății să intervină de urgență, având în vedere că televiziunea publică este o instituție strategică, iar în astfel de momente este nevoie de responsabilitate.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind
Biroul Executiv Național

București, 13 martie 2020