Comunicate‎ > ‎

Jurnaliştii de la Trustul de Presă ARTPRESS din Târgovişte agresaţi de poliţia comunitară

postat 26 nov. 2010, 05:19 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 nov. 2010, 06:31 ]

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de agresiunile poliţiei comunitare din Târgovişte  asupra unor jurnalişti de la Trustul de presă ARTPRESS, în timp ce aceştia se aflau în exerciţiul funcţiunii, într-o misiune de informare. În data de 25 noiembrie a.c., o echipă a trustului ARTPRESS TV condusă de redactorul şef Laura Manafu, a fost brutalizată de un poliţist comunitar la SC Termica Târgovişte în timp ce jurnaliştii încercau să afle motivele din cauza cărora cetăţenii municipiului Târgovişte nu vor primi  căldură şi apă caldă în această iarnă.

 

De asemenea, FRJ MediaSind protestează şi faţă de agresarea, în Primăria Municipiului Târgovişte, a preşedintelui Patronatului Presei Române ROMEDIA şi fondatorul Trustului de Presă ARTPRESS, Teodor Vasiliu, de către poliţiştii  care asigurau paza instituţiei. Potrivit imaginilor prezentate de posturile de televiziune, în data de 25 noiembrie a.c. poliţiştii comunitari i-au aplicat mai multe lovituri, l-au trântit pe jos, lovindu-l cu capul de un calorifer. Potrivit afirmaţiilor martorilor, liderul patronal  încerca să ia apărarea unui tânăr cetăţean care solicitase să participe, conform legii, la şedinţa Consiliului Local. Din cauza loviturilor primite, Teodor Vasiliu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

 

Aceste abuzuri nu sunt singurele împotriva jurnaliştilor care au avut curajul să critice autorităţile locale. La Parchetele de pe lângă Judecătoria Târgovişte şi Tribunalul Dâmboviţa sunt depuse peste 20 de plângeri penale referitoare la  agresiunile împotriva  jurnaliştilor de la ARTPRESS şi la cheltuirea banului public de către conducerile Consiliului judeţean şi ale Primăriei Târgovişte. Din aceste motive, delegaţia FRJ MediaSind care va fi prezentă la începutul săptămânii viitoare  în Parlamentul European, va informa oficialii de la Bruxelles despre atacurile clasei politice asupra libertăţii de exprimare precum şi despre abuzurile împotriva jurnaliştilor independenţi din presa locală.

 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind

Preşedinte, Cristi Godinac                                                   Bucureşti, 26 noiembrie 2010

Comments