Comunicate‎ > ‎

Asociația Managerilor din Filarmonici și Federația FAIR-MediaSind au semnat Acordul de parteneriat pentru soluționarea problemelor din instituțiile de cultură!

postat 8 sept. 2022, 03:23 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 sept. 2022, 03:34 ]
Asociația Managerilor din Filarmonici și Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind au semnat ieri, 7 septembrie 2022, un Protocol prin care se pun bazele unui parteneriat eficient cu scopul soluționării problemelor cu care se confruntă angajații și managerii din instituțiile din Cultură. 
Documentul a fost semnat din partea Asociației Managerilor din Cultură de Vlad Mateescu, președinte și manager al Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești, și de Petruț Constantinescu, membru și manager al Filarmonicii “Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea, iar din partea Federației FAIR-MediaSind, de Leonard Octavian Pădureț, președinte și de Cristi Godinac, președinte executiv. (foto)

Protocolul își propune realizarea unui parteneriat constructiv dintre partenerii sociali din instituțiile din Cultură, susținerea unor amendamente comune pentru modificarea legislației din domeniul cultural cum ar fi OG nr.21/2007 privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului bugetar, OUG nr.189/2008 și altele.

De asemenea, partenerii sociali își propun intensificarea și consolidarea dialogului social în instituțiile unde au membri afiliați în vederea negocierii și încheierii unor contracte colective de muncă la standarde europene, dar și realizarea unor proiecte și programe naționale și internaționale în sprijinul angajaților instituțiilor membre.

Înființată în anul 2020, Asociația Managerilor de Filarmonici este o organizație neguvernamentală ce are în componență principalele filarmonici și instituții de cultură din România având ca scop principal, conform statutului de organizare, coagularea mișcării muzicale profesioniste din România.

Înființată în anul 1992, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind este organizația reprezentativă conform legii, la nivelul sectorului Cultură și Mass-Media care cuprinde peste 8000 de membri afiliați din principalele instituții din domeniu, având ca scop principal negocierea și consolidarea drepturilor la un nivel european pentru angajații și freelancerii din Cultură și Mass-Media.

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind  

București, 8 septembrie 2022