Comunicate‎ > ‎

MediaSind a început întâlnirile cu membrii din teritoriu pentru modernizarea și profesionalizarea serviciilor publice de radio și televiziune!

postat 26 iul. 2021, 02:54 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 iul. 2021, 02:54 ]
Liderii
Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu reprezentanții Filialelor MediaSind TVR Cluj și Sindicatul Liber MediaSind Radio România Cluj au participat vineri, 23 iulie 2021, în Sala Mare din Radio România Cluj, la o întâlnire cu membrii organizației din cele două instituții publice de media. Au fost abordate probleme privind  condițiile de muncă din studiourile teritoriale, preconizatele modificări legislative privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, strategia privind alegerea salariaților sprijiniți de organizație în noile Consilii de Administrație, precum și alte subiecte de actualitate, cum ar fi negocierea noilor contracte colective de muncă după încetarea stării de alertă.

Președintele SRJ MediaSind Cristi Godinac, președintele MediaSind TVR, Sorin Torică, liderul Sindicatului Liber MediaSind Radio România Cluj, Alin Pop și liderul MediaSind TVR Cluj, Cristian Balaș, au dezbătut, împreună cu membrii de sidnciat, problemele cu care se confruntă angajații din studiourile teritoriale și au propus mai multe soluții pentru remedierea problemelor semnalate.

Referitor la ultimul proiect de modificare a Legii de organizare a SRR și SRTV, participanții și-au exprimat nemulțumirea față de introducerea unor criterii discriminatorii pentru alegerea reprezentanților salariaților, precum și față de numirea unui director general în baza unor criterii politice în loc de criterii profesionale prin organizarea unui concurs internațional.

Având în vedere că în prezent este o situație incertă privind conducerile celor două instituții strategice, ne dorim ca viitorii reprezentanți ai salariaților în Consiliile de administrație să  fie persoane dedicate problemelor reale ale salariaților și nu oportuniști care au ca prioritate rezolvarea intereselor personale. Așa cum a dovedit de fiecare dată, MediaSind va susține profesioniști care să fie alături de salariați. Pentru ca echipele care vor candida să aibă suportul majorității membrilor de sindicat, MediaSind invită salariații care doresc să candideze susținuți de SRJ MediaSind, să ne trimită pe adresa de mail  comunicare@mediasind.ro CV-ul însoțit de o scrisoare de intenție care să conțină și proiectele pe care doresc să le pună în aplicare în cazul în care vor fi aleși. Termenul până la care se pot trimite documentele este de 1 septembrie 2021. În funcție de evoluția evenimentelor, acest termen poate fi modificat.

Referitor la contractele colective de muncă din SRR și SRTV, au fost  prezentate toate drepturile negociate de  membrii afiliați din SRR și SRTV din Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, precum și problemele generate de unii așa-ziși lideri de sindicat aserviți conducerii care continuă să boicoteze orice demers făcut de organizația noastră. În acest sens, au fost aduse la cunoștința participanților acțiunile antisindicale ale acestor  persoane care lucrează împotriva intereselor salariaților.

În cadrul discuțiilor, un subiect sensibil a fost stadiul cercetărilor demarate de către instituțiile abilitate privind decesul membrului nostru de sindicat, jurnalistul Antal Aron Tovessi. Liderii MediaSind au promis angajaților TVR Cluj că vor face toate demersurile necesare pentru ca persoanele din conducerea studioului teritorial vinovate de moartea colegului lor, să răspundă în fața legii. (amănunte aici: Comisie de anchetă pentru cercetarea nerespectării normelor sanitare în cazul decesului jurnalistului Aron Antal Tovessi de la TVR Cluj! )

De menționat că în finalul  întâlnirii a participat și managerul de la Radio România Cluj, Bogdan Roșca. Acesta a avut mai multe propuneri constructive privind funcționarea unui dialog social cu organizațiile sindicale la nivel european.

MediaSind va continua în perioada următoare seria de întâlniri cu salariații din studiourile teritoriale ale SRR și SRTV.

Departament Comunicare 

MediaSind TVR,

 Sindicatul Liber MediaSind Radio România

Cluj, 26 iulie 2021