Comunicate‎ > ‎

MediaSind cere explicații oficiale privind prelungirea cu 11 luni de către CCR a termenului-limită pentru intrarea în legalitate a comitetelor directoare din TVR!

postat 2 feb. 2022, 05:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 feb. 2022, 05:52 ]
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind
, organizația națională a lucrătorilor din mass-media și Filiala MediaSind TVR, în calitate de partener social în cadrul Societății Române de Televiziune, au solicitat astăzi, 2 februarie 2022, în baza Legii nr.544/2001, explicații oficiale privind motivele care au stat la baza prelungirii termenului limită acordat de Curtea de Conturi pentru intrarea în legalitate a comitetelor directoare din TVR, de la 31 ianuarie 2022 la 31 decembrie 2022, în condițiile în care instituția publică de presă are din 15 noiembrie 2021, un Consiliu de Administrație  legal funcțional! (amănunte aici: 
Șeful TVR a informat membrii Consiliului de Administrație că a obținut o păsuire de 11 luni de la Curtea de Conturi pentru măsura de intrare în legalitate a Comitetelor Directoare!

 Adresa MediaSind a fost transmisă spre informare membrilor Plenului Curții de Conturi a României, membrilor Consiliului de Administrație al SRTV, dar și Comisiilor de Cultură și Mass Media din Parlamentul României.

Din nefericire, nu este prima dată când membrilor Consiliului de Administrație nu li se respectă prerogativele primite prin legea de organizare și funcționare a SRTV. În urmă cu aproape două luni, hotărârea CA prin care se stabilea acordarea primei de Crăciun angajaților SRTV în cuantum de 750 lei, nu a fost pusă în aplicare de către conducerea executivă, ceea ce a determinat acționarea  în instanță a SRTV de către organizația noastră (amănunte aici: MediaSind a acționat în justiție conducerea TVR pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, a hotărârilor Comitetului Director și ale Consiliului de Administrație! ) Considerăm că a sosit momentul  ca și în cea mai mare instituție de presă a statului român, legea să fie respectată!

Vă prezentăm în continuare adresa SRJ MediaSind  și MediaSind TVR transmisă conducerii SRTV.

Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor!

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 2 februarie 2022

Nr.366/02.02.2022
 Către Societatea Română de Televiziune,
În atenția dlui. Dan Cristian Turturică
CC. Membrii Consiliului de Administrație SRTV
Membrii Plenului CCR
 
Subscrisa, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, organizația națională a lucrătorilor din mass-media și Filiala MediaSind TVR, în calitate de partener social în cadrul Societății Române de Televiziune,

Având în vedere informațiile făcute publice de către președintele-director general al Societății Române de Televiziune – SRTV, dl. Dan Cristian Turturică, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație organizată în sesiune extraordinară în data de 1 februarie 2022, potrivit cărora Curtea de Conturi a acordat o prelungire cu 11 luni a termenului pentru care a dispus intrarea în legalitate a funcționării comitetelor directoare din SRTV prin numirea acestora de către membrii CA până la data de 31 decembrie 2022, în conformitate cu prevederile art. 35 din Legea nr.41/1994, 

Având în vedere refuzul președintelui-director general de a pune la dispoziția partenerilor sociali și a membrilor CA documentele care confirmă această păsuire din partea conducerii CCR,

Având în vedere că, în continuare, activitatea comitetelor directoare din SRTV se desfășoară cu încălcarea prevederilor Legii nr.41/1994, ceea ce ar putea provoca acțiuni în instanță pentru  anularea unor decizii ale membrilor CD din București și din structurile teritoriale numiți nelegal, 

În baza prevederilor Legii 544/2001, vă solicităm să ne puneți la dispoziție următoarele informații de interes public:
1. Copie după cererea SRTV și după celelalte documente care au stat la baza solicitării de către conducerea TVR a prelungirii termenului de aplicare a măsurii impuse de Curtea de Conturi, de la 31 ianuarie 2022 la 31 decembrie 2022.
2. Copie după răspunsul primit de la Curtea de Conturi, cu anexele aferente.
3. În ce dată au fost transmise documentele către Curtea de Conturi, și în ce dată s-a primit răspunsul?
4. Care au fost rațiunile conducerii SRTV pentru solicitarea unui nou termen de respectare a Deciziei CCR, în condițiile în care instituția are de câteva luni un Consiliu de Administrație care funcționează în condiții de legalitate și care are dreptul de a-și exercita prorogativele prevăzute la art.35 din Legea nr.41/1994: (1) Conducerea studiourilor teritoriale şi a celorlalte unităţi funcţionale autonome este asigurată de comitete directoare proprii, numite de consiliul de administraţie al societăţii respective, în limitele competențelor care le-au  fost delegate”   
Vă solicităm să ne transmiteți răspunsurile la adresele de mail office@mediasind.ro și tvr@mediasind.ro

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind                       Filiala MediaSind TVR