Comunicate‎ > ‎

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

postat 30 sept. 2021, 04:30 de Office Mediasind   [ actualizat la 30 sept. 2021, 04:32 ]
Continuă abuzurile în Televiziunea Română!

MediaSind cere angajaților TVR Craiova să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe  la acțiunile electorale ale directoarei interimare!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  -  Filiala MediaSind TVR a luat act de decizia directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, de a-i convoca mâine, 1 octombrie 2021, la ora 12,00, în plină pandemie, pe angajații studioului teritorial TVR Craiova, la o ședință la care să participe aceasta împreună cu câțiva susținători cu funcții de conducere veniți de la București.

Fuziunea SRJ MediaSind cu Sindicatul TVR Craiova din data de 16 septembrie 2021 a generat asupra angajatilor TVR Craiova o campanie murdară, alimentată de conducerea interimară a SRTV și de sindicatul ei de casă. (amănunte aici: Unificare sindicală în Televiziunea Română: MediaSind a fuzionat cu Sindicatul TVR Craiova! )

Pentru a justifica  demiterea nelegală și chiar penală a conducerii TVR Craiova (amănunte aici: MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română), Ramona Săseanu a chemat la ordine un desant format din directorul Direcției Studiouri Centrale, directorul editorial al TVR și directorul TVR 3. Aceștia sunt obligați să participe la întrunirea programată pentru data de 1 octombrie în care directorul general interimar își face campanie, pe bani publici, pentru a justifica abuzurile săvârșite la studioul unde este și angajată și lider de sindicat suspendat.

Având în vedere că rata de infectare în Craiova a ajuns astăzi în Craiova la 6,22 conform dispozițiilor legale, când indicele de contaminare cu virusul COVID depășește cifra 6,  orice fel de conferință sau adunare în aer liber  este strict interzisă!

Din aceste motive,  MediaSind TVR face un apel către toți angajații studioului, indiferent de apartenența sindicală, să apeleze la clauza de conștiință din CCM TVR și să refuze să participe la întâlnirea electorală a directorului general interimar. Conform art 137 alin. a) negociat și introdus de Federația FAIR-MediaSind în Contractul Colectiv de Muncă din TVR, angajatul, fără a suferi nicun fel de consecințe are dreptul „să refuze un ordin direct al șefilor ierarhici superiori sau să participe la realizarea unei producții Tv al/a cărui/cărei conținut este contrar legislației actuale sau deontologiei profesionale, invocând clauza de conștiință, conform propriilor convingeri.” (amănunte aici:  Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! )

MediaSind TVR va sesiza Parlamentul României și instituțiile abilitate de aceste încălcări grave ale legii săvârșite de directorul interimar al TVR Ramona Săseanu împreună cu câțiva șefi slugarnici.
Nu vă fie fie frică! AMR 28 de zile, sau chiar mai puțin!

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 30 septembrie 2021