Comunicate‎ > ‎

MediaSind cere demiterea producătorului general al TVR care a umilit-o pe președinta juriului emisiunii Rivalii!

postat 6 oct. 2022, 05:32 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 oct. 2022, 05:59 ]
Prof. Univ.Dr Monica Pop a fost anunțată cu o zi înainte de filmarea emisiunii Rivalii că a fost dată afară din juriu din dispoziția producătorului general al TVR, Ramona Săseanu: Am participat cu succes la multe emisiuni in TVR si nu am crezut ca mai există oameni în conducere care pot exercita un asemenea grad înjositor de cenzură, dusă la extrem!  Nu am mai auzit ca vreodată, producătorului să-i fie interzis invitatul pe care și-l dorește la niciun post tv, inclusiv la cele private.”

După umilirea angajaților care nu sunt membri în sindicatul de casă al conducerii Societății Române de Televiziune, iată că acum sunt umiliți de către producătorul general Ramona Săseanu și invitații realizatorilor care fac parte din MediaSind TVR. Aceasta  a continuat seria hărțuirilor membrilor MediaSind prin eliminarea invitaților programați în emisiunile realizate de către aceștia. Este cazul membrei Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și al Federației Internaționale a Jurnaliștilor, realizatoarea tv Marina Almășan, care a fost anunțată cu o zi înainte de filmări că din dispoziția producătorului general Ramona Săseanu, invitata emisiunii în calitate de președinte al juriului, Prof. Univ. Dr. Monica Pop, nu are ce să caute în emisiunea de divertisment RIVALII

Iar motivele respingerii colaboratoarei tv sunt halucinante, după cum confirmă cunoscutul medic: că ar fi catalogată  de conducerea TVR „antivaccinistă”, că ar fi o colaboratoare permanentă a „posturilor de scandal Antena 3 și România TV” și că ar fi o „susținătoare  a PSD”!

În sesizarea transmisă președintelui SRJ MediaSind, această o indică și pe autoarea abuzului, în persoana Ramonei Săseanu, producătorul general al SRTV: Am participat cu succes la multe emisiuni in TVR si nu am crezut ca mai există oameni în conducere care pot exercita un asemenea grad înjositor de cenzură, dusă la extrem!  Nu am mai auzit ca vreodată, producatorului sa-i fie interzis invitatul pe care și-l dorește la niciun post tv, inclusiv la cele private (...) Si, desigur, persoana (persoanele) vinovate de acest gest fara precedent, sa fie inlaturate definitiv din conducere si  trase la raspundere pentru faptele lor! Iar institutia sa ceara scuze unui om pe care l-a  nedreptatit,  umilit grav si prejudiciat moral! Nu as fi dorit niciodata ca TVR sa aiba o conducere capabilă să-i scadă cu bună stiința prestigiul prin asemenea gesturi înjositoare și reprobabile! P.S. Cred că autorul acestui gest reprobabil, care aduce mari prejudicii TVR este doamna producător general!”

Iar hărțuirile și abuzurile nu s-au oprit aici! Emisiunea de succes Femei de 10, bărbați de 10 care aducea ratinguri TVR mult peste emisiunile actuale a fost scoasă samavolnic din grilă, fără explicații, iar contractele de sponsorizare au fost puricate la maxim de același cerber Ramona Săseanu, transformată într-un veritabil conțopist pe bani publici împotriva celor care au curajul să se împotrivească practicilor ei dictatoriale.

Având în vedere că nu este pentru prima dată când fosta vicepreședinte al sindicatului de casă SPUS TV,  își bate joc de angajații instituției publice de presă, (amănunte.aici:Atitudine plină de aroganță și mitocănie a șefului de la Știri și a producătorului general în ședința CD din TVR: " Nu acordăm sporul de teren de 20 la sută pentru că nu știm cum să-l interpretăm!" ) Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -  filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută președintelui-director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, să o demită de urgență pe Ramona Săseanu din funcția de producător general. Totodată, MediaSind TVR cere convocarea de urgență a comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii acesteia, având în vedere că faptele Ramonei Săseanu sunt incompatibile cu calitatea de angajat într-o instituție publică de presă! Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!

Nu în ultimul rând, MediaSind TVR  solicită PNL să-i retragă sprijinul politic acordat Ramonei Săseanu, iar comisiilor de cultură și mass-media ale Parlamentului să cerceteze cu celeritate acest nou abuz comis într-o instituție finanțată din bani publici.

Departament Comunicare MediaSind TVR                   

 București 6 octombrie 2022

 Vă transmitem sesizarea primită din partea medicului Prof.Univ. Dr Monica Pop:

 

Către TVR

În atenția domnului Cristi Godinac, Președintele MediaSind 

Domnule Președinte,

Sînt Prof. Dr. Monica Pop, medic oftalmolog, 25 de ani la conducerea Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din Bucuresti, 8 ani prorector al Universității de Medicină si Farmacie din Bucuresti, in prezent Sef sectie la acelasi spital. Cu un prestigiu profesional si moral cunoscut.

Doresc sa va aduc la cunostință un fapt reprobabil si foarte umilitor, pe care eu si toti cei care au aflat îl consideră un mare abuz de putere si un act nepermis si incredibil de CENZURĂ, dupa cite stiu fapt fara precedent in media post-revolutionară.

Inca din luna august a.c am discutat si acceptat propunerea doamnei Marina Almășan de a fi presedinta juriului in emisiunea RIVALII. Am discutat amanunte, am trimis datele pentru contract,  am perfectat detaliile, urmînd ca in ziua de marti, 4.10.2022, la ora 12,30, sa fiu prezentă la TVR pentru inceperea filmărilor, lucru pe care l-am confirmat luni telefonic.

In dupa-amiaza aceleiasi zile  m-a sunat ,consternată, doamna Almășan care, foarte jenată, mi-a comunicat că a fost chemată la "conducere" si i s-a spus că eu nu sint dorită si că nu mai trebuie sa fac parte din acest juriu. Repet, domnule Presedinte, LUNI  IN PREZIUA INCEPERII FILMARILOR. Incredibil si foarte umilitor pentru mine! Nu înteleg care ar putea fi nici fondul acestui gest si nici motivul anuntului tardiv, cind totul era deja pregatit. Nu am facut niciodata fapte reprobabile! Am fost invitată la mai toate posturile de televiziune dar nu s-a mai intîmplat niciodata asa ceva si nici nu am crezut ca se poate intîmpla tocmai in postul national de televiziune, platit din banii noștri, ai românilor. Am participat cu succes la multe emisiuni in TVR si nu am crezut ca mai există oameni in conducere care pot e exercita un asemenea grad injositor de cenzură,dusă la extrem! Nu am mai auzit ca vreodată, producatorului sa-i fie interzis invitatul pe care si-l doreste la niciun post tv, inclusiv la cele private.

Mentionez ca nu fac politică de niciun fel, ca nu fac parte din niciun partid politic, ca sint in activitate  după 5 operatii de cancer si ca am ajutat pe oricine am avut vreodată posibilitatea, inclusiv din TVR, salariati si conducere, cum era si normal sa faca un medic. Nu am facut niciodata fapte reprobabile.

Ceea ce mi s-a intîmplat la TVR este o mare nedreptate, o umilință fara margini și un act abuziv de cenzură care scade foarte mult prestigiul, credibilitatea si demnitatea acestei importante Institutii de interes national! As dori sa afle toată media si toți românii de acest gest de cenzură abuziv si incalificabil al conducerii  TVR,   CNA, Consiliul Europei si orice for  pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai poată intimpla niciodata si sa nu mai auzim niciodată de persoane care " taie si spînzură" dupa bunul lor plac intr-o institutie a statului, in secolul 21. Si, desigur, persoana (persoanele) vinovate de acest gest fara precedent, sa fie inlaturate definitiv din conducere si  trase la raspundere pentru faptele lor! Iar institutia sa ceara scuze unui om pe care l-a  nedreptatit,  umilit grav si prejudiciat moral! Nu as fi dorit niciodata ca TVR sa aiba o conducere capabilă să-i scadă cu bună stiința prestigiul prin asemenea gesturi injositoare si reprobabile!

P.S. Cred că autorul acestui gest reprobabil, care aduce mari prejudicii TVR este doamna producător general!

Cu multumiri deosebite

Prof. Dr. Monica Pop