Comunicate‎ > ‎

MediaSind cere demiterea producătorului general pentru încălcarea misiunii publice a Televiziunii Române!

postat 3 mar. 2022, 07:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 mar. 2022, 10:29 ]
În timp ce toate instituțiile publice de presă au trimis corespondenți în Ucraina, TVR nu are nicio echipă de jurnaliști în zona de război!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind -filiala MediaSind TVR solicită public președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, demiterea de urgență a Ramonei Săseanu din funcția de producător general și înaintarea spre aprobare Consiliului de Administrație a unei noi nominalizări pentru numirea unei persoane care să aibă capacitățile profesionale și morale necesare pentru această importantă funcție!

Este inadmisibil ca după 8 zile de război în țara vecină, Ucraina, instituția publică de presă să nu trimită o echipă care să relateze de la aceste evenimente dramatice. În timp ce Societatea Română de Radiodifuziune, Agenția Națională de Presă AGERPRES, dar și principalele posturi tv din țară transmit informații non stop din zona de război, Televiziunea Română este singura instituție de presă care nu a trimis niciun jurnalist!

La fel de grav, în primele zile de război, Jurnalul de știri de la TVR Moldova a fost scos din grila de programe a canalului TVR 3 și înlocuit cu meciuri de handbal și evenimente culturale!  Mai mult, emisiunea RADAR GEOPOLITIC realizată de profesioniști specializați în știri și analize geopolitice, având ca invitați principalii factori de decizie în politica externă, a fost mutată samavolnic de către conducerea editorială formată din Ramona Săseanu și Oana Popescu, la o oră când audiența este mai mică (ora 11,30), fără nicio explicație plauzibilă!

Având în vedere aceste încălcări flagrante a misiunii publice pe care Televiziunea Română trebuia să o respecte conform Legii de organizare și funcționare, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR cere Parlamentului României să ancheteze cu celeritate aceste abateri grave, care pot constitui chiar fapte de trădare națională

Totodată, MediaSind TVR cere Partidului Național Liberalretragă sprijinul politic acordat Ramonei Săseanu, întrucât aceasta, prin desele abateri și abuzuri, a demonstrat de mult timp că nu are experiența și valorile cerute de deontologia profesională pentru  a coordona editorial o instituție publică de presă. (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!! 

Atragem atenția că prin activitatea sa de producător general, Ramona Săseanu a sabotat constant proiectul de modernizare a TVR propus Parlamentului la investirea în funcție a membrilor CA și a președintelui – director general Dan Cristian Turturică. 
 
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
 București, 3 martie 2022