Comunicate‎ > ‎

MediaSind contestă rezultatul alegerilor reprezentanților salariaților în CA al TVR întrucât au fost depistate fraude majore!

postat 10 nov. 2021, 00:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 nov. 2021, 00:45 ]
Deoarece a fost viciat procesul de votare, fiind anulate, fără temei 113 voturi, MediaSind cere intervenția de urgență a organelor de anchetă!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR contestă public rezultatul alegerilor reprezentanților salariaților  în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune – SRTV, ce au avut loc ieri, 9 noiembrie 2021 la sediul central al instituției și în structurile teritoriale din Craiova, Cluj, Tg. Mureș, Timișoara și Iași. Pentru locurile de titulari au fost desemnate, în urma unor manevre cu iz securistic, Dinesz Dietlunde și Luminița Iordănescu, ambele fiind susținute de management și de sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV. Locurile de supleanți au revenit tandemului susținut de MediaSind, format din liderul organizației noastre din TVR, Sorin Torică și de Răzvan Butaru, realizatorul cunoscutei emisiuni Dosar România.

După o campanie extrem de agresivă și de murdară orchestrată împotriva echipei MediaSind TVR de către camarila coordonată de fostele conduceri ale TVR, după constatarea unor ilegalități și abuzuri, inclusiv în secția de votare, din partea unor  președinți de secții de vot numiți în funcție de același management abuziv (amănunte aici: MediaSind somează Biroul Electoral Central să stopeze propaganda ilegală a camarilei foștilor șefi ai TVR!) rezultatul final a fost viciat prin anularea, fără temei, a 113  voturi, cu încălcarea Regulamentului de organizare a alegerilor în SRTV. Așa cum se observă din imaginea prezentată, au fost anulate voturi pe motiv că ștampila a atins chenarele buletinului de vot, deși intenția de vot este clară. Mai mult, conform art. 10 alin. 7 din Regulamentul privind organizarea scrutinului din 9 noiembrie 2021, aprobat prin Hotărârea nr 766/02.11.2021 a Comitetului Director, se prevede că buletinele de vot vor fi anulate dacă „pe buletinul de vot apare cel puțin o ștampilă în afara patrulaterelor! De altfel, în același sens s-a procedat și în cazul alegerilor parlamentare desfășurate conform Legii nr.208/2015, atunci când s-a stabilit faptul că sunt considerate nule buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea VOTAT este aplicabilă pe mai multe patrulatere sau în afara acestora (foto). 

Precizăm că dacă se luau în calcul aceste 113 voturi anulate, sau nu ar fi existat presiunile asupra votanților din partea camarilei manageriale, altul era rezultatul final. Mai mult, imediat după numărarea voturilor și după protestul reprezentantei MediaSind TVR,  observatorii candidaților de la București au fost invitați  să iasă afară de către membrii comisiei, fără să se mai semneze Procesul verbal, ceea ce este nelegal.

Având în vedere aceste noi abuzuri, supervizate de unii directori numiți, în mod nelegal cu delegație, de fostele șefe ale TVR Doina Gradea și Ramona Săseanu, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind Filiala MediaSind TVR anunță că va acționa în instanță rezultatul acestui scrutin și va sesiza instituțiile abilitate de lege pentru cercetarea posibilelor fapte penale. Pentru a preîntâmpina unele diversiuni ale aceleași grupări din TVR, care ne poate acuza că sabotăm constituirea noii conduceri, precizăm că, potrivit art. 19 alin 5, din Legea nr.41/1994, Consiliul de administrație poate funcționa legal și în prezența a 9 membri validați. Nu putem accepta, de dragul necesității constituirii noului consiliu, desemnarea unor aleși prin mijloace frauduloase!

Pe această cale, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind mulțumește tuturor angajaților din TVR care au avut curajul, în ciuda tuturor presiunilor, să voteze Echipa MediaSind TVR – Sorin Torică și Răzvan Butaru. Mulțumim, de asemenea, și observatorilor și liderilor MediaSind TVR din sediul central și din structurile teritoriale pentru toată activitatea depusă. Pe aceștia îi asigurăm că munca lor nu a fost în zadar, că MediaSind TVR, sprijinită de Federația FAIR-MediaSind și de cele mai importante organizații naționale și internaționale de presă, îi va apăra cu aceeași forță, iar cei vinovați de abuzurile din Televiziunea Română vor răspunde, mai devreme, sau mai târziu, în justiție, pentru faptele comise!

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 10 noiembrie 2021