Comunicate‎ > ‎

MediaSind continuă campania pentru respectarea demnității angajaților din Televiziunea Română!

postat 28 aug. 2022, 23:26 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 aug. 2022, 23:26 ]
#Vrem respect pentru angajații TVR!  - Angajații abuzați de șefi discreționari pot sesiza neregulile la adresa de mail: avertizare@mediasind.ro!

În urma  evenimentelor grave ce au avut loc în Societatea Română de Televiziune când jurnalista Magdalena Moreh a fost umilită și abuzată de către Directorul interimar al Direcției Știri, Cătălin Prisăcariu (amănunte aici: Scandalul „Marș acasă panaramă” se apropie de final: Președintele-director general al TVR a anunțat că șeful Știrilor, Cătălin Prisăcariu, va părăsi instituția de presă! ) Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR au decis să continue campania #Vrem respect pentru angajații TVR!

Având în vedere că aceste fapte sunt evidente abateri disciplinare și pot constitui chiar infracțiuni, MediaSind TVR face un apel către toți angajații instituției, indiferent de apartenența sindicală, să reclame deîndată orice comportament abuziv din partea șefilor, care poate leza demnitatea umană ori prestigiul profesional. Orice dovadă de abuz poate să fie transmisă la dresa de mail  avertizare@mediasind.ro!

Vă asigurăm că MediaSind TVR va analiza împreună cu casa de avocatură cu care colaborează sesizările și documentele voastre, apoi va face toate demersurile  pentru ca cei vinovați să răspundă în fața legii.

Este inadmisibil ca după aproape 3 luni de la înregistrarea CCM la ITM, angajații instituției să nu primească toate drepturile prevăzute în acest document, iar persoane cu funcții de conducere coordonate de producătorul general Ramona Săseanu și de acoliții acesteia să inventeze tot felul de proceduri  prin care se reinterpretează, în detrimentul colegilor, legislația muncii și normele negociate de Federația FAIR-MediaSind împreună cu MediaSind TVR.

Totodată, am fost informați că se condiționează acordarea sporului pentru condiții de teren de efectuarea a cel puțin 8 ore de muncă în aceste condiții, ceea ce încalcă flagrant CCM în vigoare. Atragem atenția că salariul tarifar se calculează în ore lucrate, iar orice decizie de diminuare a drepturilor angajaților poate fi considerată drept un abuz în serviciu. La fel ca în cazul acordării alocației de cazare în cuantum de 230 lei pe zi, precum și a altor drepturi, orice abuz va fi sesizat instituțiilor abilitate. (mai multe amănunte aici: Atitudine plină de aroganță și mitocănie a șefului de la Știri și a producătorului general în ședința CD din TVR: " Nu acordăm sporul de teren de 20 la sută pentru că nu știm cum să-l interpretăm!" )

 Te-ai săturat de un management precar, de abuzuri, incompetență și injurii?

De disprețul unor șefi  în care eșecul a devenit cronic și a prăbușit televiziunea publică? 

Daca DA participă la Campania #vremrespectprentruangajațiiTVR.

Milităm pentru profesionalism, pentru  revenirea în instituție a unui climat de normalitate, fără abuzuri și decizii discreționare.

Sesizează-ne la mail avertizare@mediasind.ro  iar noi te vom apăra!

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR                   

București, 29 august 2022