Comunicate‎ > ‎

MediaSind dezaprobă încercările penibile ale fostei șefe a TVR de a reveni la conducerea instituției!

postat 25 iun. 2021, 00:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 25 iun. 2021, 03:57 ]
Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 25 iunie 2021, a luat act de declarațiile fostului președinte-director general al Societății Române de Televiziune SRTV, Doina Gradea, prin care anunță că va da în judecată Parlamentul României pentru a reveni în funcție. (amănunte aici: Gradea îl copiază pe Cristache. Dă în judecată Parlamentul pentru a se întoarce în fruntea TVR)

SRJ MediaSind precizează că fosta șefă a TVR se află într-o confuzie crasă. Aceasta uită că a fost demisă de Parlament din cauza managementului defectuos și a multiplelor fapte de corupție descoperite de inspectorii Curții de Conturi , prin respingerea Rapoartelor de activitate din anii 2017, 2018 și 2019. Din acest motiv, aceasta nu mai poate să fie repusă în vreo funcție de conducere din instituție.

Încercarea disperată a Doinei Gradea și a unui grup din TVR care beneficiază de sprijinul PSD, partidul care a propus-o în TVR, de a reveni la conducerea instituției pe care a distrus-o prin managementul său defectuos, reprezintă o palmă dată tuturor angajaților instituției, dar și cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Este uluitor tupeul șefei TVR și al politicienilor care o susțin, de a încerca, prin orice mijloace, să impună la conducerea TVR persoane care au  compromis prin activitatea și deciziile lor, cea mai mare instituție de presă din România. (amănunte aici: MediaSind TVR cere conducerii PSD retragerea sprijinului politic pentru șefa Televiziunii Naționale!)

Pentru a bloca astfel de inițiative contrare bunului simț dar și democrației, SRJ MediaSind anunță că va depune cerere de intervenție în orice acțiune juridică promovată de Doina Gradea și de acoliții acesteia, care urmărește revenirea ei la conducerea instituției.

SRJ Mediasind reiterează solicitarea transmisă Parlamentului în data de 22 iunie 2021 (amănunte aici:  MediaSind cere Parlamentului sa urgenteze procedura de desemnare a membrilor noilor CA din Radioul Public și Televiziunea Română! ) de a desemna  membrii în Consiliile de Administrație ale SRR și SRTV, pentru ca aceste instituții de importanță vitală pentru democrație, să funcționeze în condiții de normalitate și legalitate.

De asemenea, SRJ MediaSind solicită instituțiilor abilitate ale statului să soluționeze  cu celeritate toate plângerile penale depuse de către filiala noastră din TVR, MediaSind TVR, împotriva faptelor suspecte de corupție din Televiziunea Română.

Biroul Executiv Național  SRJ MediaSind                                 

 București, 25 iunie 2021 

Foto: INQUAM Foto Agency - Doina Gradea împreună cu consilierul său pe probleme de management, Alexandru Dumitrescu

 ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media!