Comunicate‎ > ‎

MediaSind lansează Campania #Vrem respect pentru angajații TVR!

postat 6 oct. 2021, 02:35 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 oct. 2021, 03:33 ]
https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/mediasindlanseazacampaniavremrespectpentruangajatiitvr/Imagine1.png
Încurajat de reușita Campaniei
#Vrem respect pentru TVR, care a fost organizată cu scopul eliminării abuzurilor administrației Gradea și soldată cu demiterea acesteia pentru management defectuos, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  - Filiala MediaSind TVR lansează o nouă campanie în Societatea Română de Televiziune: #Vrem respect pentru angajații TVR!

MediaSind TVR a reacționat de fiecare dată când colegii noștri au fost ținta abuzurilor și comportamentului de tip ciocoiesc din partea celor numiți vremelnic în diverse funcții de conducere. Câteva exemple le-am adus și la cunoștința publicului, semnalând și instituțiilor abilitate aceste probleme. Este cazul colegilor care au reclamat  primii  abuzurile șefului Formației de Intervenție, Salvare și Prim Ajutor (amănunte aici:MediaSind cere conducerii Televiziunii Române să nu mai pună în pericol viața angajaților instituției!), cazul grevei lui Adrian Sobaru (amănunte aici: MediaSind cere responsabilitate din partea conducerii Televiziunii Române în cazul protestului extrem al lui Adrian Sobaru!), cazul unei colege din Redacția Știri care a fost umilită și amenințată  de șeful Compartimentului  Informații Clasificate din TVR, cazul colegilor de la TVR Iași care au fost înșelați de către conducere prin neplata indemnizației de cazare și umiliți să se cazeze 3 persoane în aceeași cameră, în plină pandemie! (amănunte aici: Echipa MediaSind a descoperit la TVR Iași încălcări grave ale drepturilor angajaților! Este și cazul conducerii de la TVR Craiova care a fost  înlocuită în mod abuziv, în condiții circumscrise chiar sancțiunilor penale, atâta timp cât șefa interimară a SRTV, Ramona Săseanu, a urmărit un scop personal. (amănunte aici:MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română)

Nu în ultimul rând, este vorba despre punerea în pericol a sănătății angajaților prin obligarea acestora de a lucra de la sediu. Numai intervenția organizației noastre a convins-o pe șefa interimară să-și schimbe opinia potrivit căreia angajații TVR care lucrează de la domiciliu nu muncesc. (Amănunte aici: MediaSind cere intervenția instituțiilor de control pentru protecția sănătății angajaților din Televiziunea Română!)

Din păcate, numirea unei conduceri interimare la SRTV, fără o minimă experiență managerială și preocupată mai ales  de satisfacerea unor interese personale, nu a schimbat în bine situația instituției. Dimpotrivă, am constatat o înmulțire a abuzurilor împotriva angajaților, care  sunt în continuare tratați de către diverși șefi cu multă aroganță și cu  lipsă de respect.

La sesizările organizației noastre privind abuzurile și ilegalitățile comise de actualii șefi împotriva salariaților, conducerea interimară a răspuns printr-o campanie murdară, orchestrată cu sprijinul unor lideri ai sindicatului de casă, al conducerii Serviciului de Comunicare, Relații Publice și Protocol și, nu în ultimul rând, cu aportul slugarnic al  unei pseudo-vedete care, pentru lingușelile publice și serviciile prestate în favoarea Ramonei Săseanu, a fost recompensat, în condiții controversate, cu funcția de șef al compartimentului Sport, dar și cu o emisiune de sănătate!

Având în vedere aceste fapte care sunt evidente abateri disciplinare, iar unele chiar pot constitui infracțiuni, MediaSind TVR face un apel către toți angajații instituției, indiferent de apartenența sindicală, să reclame deîndată orice comportament abuziv din partea șefilor, care poate leza demnitatea umană ori prestigiul profesional. Orice dovadă de abuz poate să fie transmisă pe Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media, așa cum ați mai procedat și în cazul altor documente transmise organizației noastre.

Vă asigurăm că MediaSind TVR va analiza împreună cu casa de avocatură cu care colaborează sesizările și documentele voastre, apoi va face toate demersurile  pentru ca cei vinovați să răspundă în fața legii.

Te-ai săturat de un management precar, de abuzuri, incompetență și injurii?
De disprețul unui mandat interimar în care eșecul a devenit cronic și a prăbușit televiziunea publică? 
Daca DA participă la Campania #vremrespectprentruangajațiiTVR.
Milităm pentru profesionalism, pentru  revenirea în instituție a unui climat de normalitate, fără abuzuri și decizii discreționare.

Sesizează-ne pe  Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media,  iar noi te vom apăra!

#vremrespectpentruangajațiiTVR!

Departament Comunicare MediaSind TVR
  București, 6 octombrie 2021