Comunicate‎ > ‎

MediaSind lansează platforma de comunicare „Alternativa TVR”!

postat 12 iul. 2020, 22:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 iul. 2020, 12:00 ]
MediaSind TVR a lansat astăzi, 13 iulie 2020, pe Facebook, un nou mijloc de comunicare pentru membrii și simatizanții săi: Alternativa TVR.

 Începând de astăzi, platforma creată nu este doar un spațiu de interacțiune al membrilor organizației noastre. Ea este deschisă tuturor angajaților, indiferent de apartenența sindicală și indiferent de locul ocupat în ierarhia instituției, tuturor colaboratorilor și susținătorilor TVR, care au exercițiul dialogului.

 Cei care doresc să pună umărul la modernizarea și depolitizarea Televiziunii Naționale, sunt așteptați alături de noi.

 De ce am deschis acest canal de comunicare, pe care l-am numit „Alternativa TVR”? Pentru că dorim ca membrii noștri, salariații din Televiziune și, mai ales, publicul să fie informați corect. Cu ajutorul acestei platforme putem contracara Campania de dezinformare dusă de actuala conducere a SRTV.

 MediaSind fiind o organizație care activează pe principii de transparență, își deschide acum porțile pentru toți cei care doresc să contribuie la modernizarea instituției din Dorobanți.

 În cei 3 ani de la înființare, MediaSind TVR a demonstrat că este o alternativă benefică, contribuind la schimbarea mentalității sindicale. A luptat cu toate mijloacele legale pentru drepturi importante ale membrilor săi și o va face în continuare, militând, totodată, pentru  dialog și transparență  din partea patronatului.

Acum este nevoie ca, împreună cu toți cei care doresc binele instituției, să ne unim forțele, să lăsăm deoparte orgoliile și să punem umărul la schimbarea în bine, pe care ne-o dorim cu toții.

Alternativa TVR trebuie să fie și un forum de dezbatere, pentru salariați, societate civilă și politicienii care doresc, în mod sincer,  o depolitizare a instituției și cred în ideea că doar numirea unui management profesionist, apolitic, care  să dovedească respect față de instituție, dar și față de angajați, poate salva instituția din Dorobanți.

Din păcate, în mai multe ocazii, reacțiile MediaSind împotriva conducerii TVR au fost cenzurate pe unele grupuri de comunicare din instituție care, aparent, apărau aceleași principii ca și noi. Este, dacă nu trist, cel puțin revoltător, faptul că acest lucru s-a întâmplat inclusiv pe platforma administrată de un membru al Consiliului de Administrație al SRTV, care își dorește, se pare, cu orice mijloace, să obțină funcția de Președinte Director General, chiar cu prețul renunțării la unele principii, pe care le flutura cândva în fața salariaților TVR, cu scopul de a le obține votul.

Alternativa TVR va garanta libertatea de exprimare a tuturor membrilor grupului, indiferent de simpatiile sau antipatiile acestora față de organizația noastră! 

ALTERNATIVA TVR - Grup de dezbateri (pe probleme de interes comun sau individual) opinii, analiză și informare al salariaților din Societatea Romana de Televiziune, al colaboratorilor și simpatizanților Sindicatului Român al Jurnaliștilor – MediaSind, ființează după reguli obligatorii pentru toți utilizatorii.

 Regulile GRUPULUI ALTERNATIVA TVR

Cu toții ne dorim să creăm un mediu primitor. Fiecare dintre noi trebuie să beneficieze de respect. Dezbaterile sunt firești și necesare, iar politețea trebuie să primeze!

Orice membru al grupului este, în mod individual, responsabil pentru tot ceea ce postează, fie că este vorba de materiale scrise, audio sau video!

Nu sunt acceptate intimidările sau limbajul care incită la ură!

Nu sunt permise atacul la persoană, amenințările, jignirile, limbajul vulgar!

Comentariile cu caracter denigrator despre lucruri precum rasă, religie, cultură, orientare sexuală, gen și identitate nu vor fi tolerate!

Asigură-te că toată lumea se simte în siguranță!

Membrii care nu respectă aceste reguli sunt blocați 1-3 zile sau chiar eliminați din grup!

Facebook este un mediu public.

Alternativa TVR vă așteaptă pe toți să vă exprimați liber gândurile, opiniile, reacțiile față de ceea ce se întâmplă în cea mai mare, dar și importantă instituție de media din România!

Cele mai interesante și citite opinii, postări, declarații vor fi lunar premiate și preluate pe platforma online Mediasindtv.ro

 

Departament Comunicare MediaSind

București 13 iulie 2020