Comunicate‎ > ‎

MediaSind protestează față de intenția șefei TVR de a face concedieri!

postat 1 mar. 2021, 02:45 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 mar. 2021, 02:47 ]
Singurele persoane care trebuie să părăsească urgent instituția publică sunt Doina Gradea împreună cu camarila sa și cu liderii sindicatului de casă 

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a luat act cu consternare de ultimele declarații publice ale președintelui -  director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, făcute vineri, 26 februarie 2021, în fața membrilor Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, unde a cerut Guvernului o Ordonanță de Urgență prin care activitatea instituției să fie limitată și care să impună restructurări la televiziunea publică:

"Nu asigurăm nici măcar plata utilităților. Am solicitat să fie asigurate sumele măcar pentru funcționare, urmând ca limitările de activitate să fie asumare de către Guvern, printr-o OUG care poate să impună inclusiv restructurări la televiziunea publică pentru că noi nu avem cum să ne limităm singuri activitatea. După dezbateri cu reprezentanții Ministerului Finanțelor am primit o alocare de 360 milioane, total insuficientă pentru funcționare. Difuzarea programelor și Societatea Națională de Radiocomunicații depășesc cu mult acest nivel. Solicităm asumarea Guvernului pe o eventuală limitare a activității Televiziunii Române", spus Doina Gradea. (amănunte aici)

MediaSind TVR precizează că bugetul alocat SRTV este de 360 milioane lei, cu 4,19 la sută mai mare decât execuția pentru anul 2020!. Anul trecut, aceeași șefă a TVR nu s-a arătat deranjată de bugetul primit și nici nu a cerut restructrurări! Această situație este generată de managementul defectuos al administrației Gradea care a redus constant alocările bugetare pentru investiții, dotare tehnică și pentru studiourile teritoriale, inclusiv cel din Republica Moldova. Dorința șefei TVR de a se lăuda în fața șefilor care au numit-o politic de a raporta profit, a generat diminuarea în fiecare an a bugetului instituției. Practic, în loc să cheltuiască suma alocată din buget. șefa TVR a raportat profit, ceea ce a determinat Ministerul Finanțelor să aloce, în fiecare an, o sumă mai mică instituției publice. Așa s-a ajuns ca de la aproximativ 420 milioane de lei, bugetul instituției să fie de 360 milioane lei, printr-un managementul dezastruos al administrației Gradea. Iar acum, pentru a-și desăvârși actul managerial, Doina Gradea dorește să acopere deficitul bugetar prin concedierea angajaților TVR! 

În consecință, MediaSind TVR susține că singurele persoane care trebuie să părăsească urgent instituția publică sunt Doina Gradea împreună cu camarila sa și cu liderii sindicatului de casă, numiți în funcții de conducere în baza unor criterii de slugărnicie, și nu unele profesionale!


MediaSind TVR         

Departament Comunicare                                             

București 1 martie 2021

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media Fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind