Comunicate‎ > ‎

MediaSind Radio România atrage atenția că reducerea emisiei programelor SRR va provoca concedieri!

postat 1 mar. 2021, 08:29 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 mar. 2021, 08:30 ]
Filiala Radio România a Sindicatului Național al Jurnaliștilor MediaSind a luat act de declarațiile Președintelui Director General al Societății Naționale de Radiodifuziune, Georgică Severin, în fața Comisiilor parlamentare de cultură reunite, cu privire la reducerea cheltuielilor Radio România în contextul subfinanțării Societății de la Bugetul de Stat. Potrivit AGERPRES, domnul Severin a spus: "Nu văd cum se va putea menţine activitatea la aceiaşi parametri. Sumele alocate au scăzut permanent după ce s-a renunţat la taxa radio (...). La modul cel mai serios şi responsabil o spun: radioul, în condiţiile date de acest buget, va trebui să renunţe la o parte din frecvenţe. N-are cum să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale altfel".

Pentru MediaSind Radio România, renunțarea la „o parte din frecvențe”, mai exact reducerea emisiei programelor Radio România, este inacceptabilă. Experiența din domeniu arată că reducerea emisiei conduce, invariabil, la reducerea producției de emisiuni și, ulterior, la reduceri de personal.

 În acest context, Filiala Radio România a Sindicatului Național al Jurnaliștilor MediaSind solicită cu fermitate membrilor Consiliului de Administrație al SRR să nu accepte niciun plan de reducere a emisiei postului public de Radio.

Departament Comunicare                                             

București 1 martie 2021

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media Fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind