Comunicate‎ > ‎

MediaSind TVR- filiala Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind în Televiziunea Română!

postat 6 iun. 2017, 05:59 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 iul. 2020, 21:27 ]
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, organizaţia naţională a lucrătorilor din mass-media, membru fondator al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind - singura organizaţie reprezentativă, conform legii, pentru sectorul Cultură şi Mass-Media, afiliată la Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, are, începând de astăzi, 6 iunie 2017, filială în Societatea Română de Televiziune.

Noua structură a fost înfiinţată în urma fuzionării (prin absorbţie) a SRJ MediaSind cu Sindicatul Lucrătorilor din Domeniul Audiovizual TV-R Sind, organizația angajaților din Societatea Română de Televiziune - SRTv, conform Sentinţei Civile nr.3486/2017, rămasă definitivă.

SRJ MediaSind a devenit un brand sindical binecunoscut şi apreciat, atât în ţară, cât şi în străinătate, ca urmare a numeroaselor acţiuni întreprinse pentru susţinerea intereselor salariaţilor din sectorul mass-media. Amintim negocierea primului contract colectiv de muncă din istoria presei, intervenţiile repetate la forurile politice şi guvernamentale din ţară dar şi la cele europene pentru apărarea drepturilor lucrătorilor din breaslă, organizarea unor acţiuni de protest împotriva abuzurilor din media,acţiuni în instanţe în interesul salariaţilor etc.

Inspirându-se după modele de succes din  ţări cu tradiţie sindicală, SRJ MediaSind, constituit pe o structură naţională, va fi un punct de sprijin pentru toţi salariaţii din instituţiile media care traversează perioade de criză, pentru toţi acei colegi ale căror drepturi sunt încălcate. 

Din ce în ce mai des, se invocă ideea unor reduceri de personal, se acreditează tema remunerării angajaţilor în baza noii Legi a salarizării. Drepturile angajaţilor nu sunt respectate, iar demnitatea acestora este încălcată. Această situaţie de fapt este favorizată atât de existenţa unui contract colectiv de muncă, în mare măsură nefavorabil salariaţilor, dar şi de insuficienta implicare a organizaţiilor sindicale în susţinerea intereselor propriilor membri. De asemenrea, trebuie luată în calcul şi lipsa de solidaritate.

În această perioadă grea pentru Televiziunea Română, cu un viitor impredictibil, Sindicatul nostru trebuie să se angajeze deschis pentru apărarea salariaţilor din SRTV. Filiala MediaSind TVR, prin noua sa structură organizatorică, îşi propune o implicare activă în sprijinul membrilor săi.

Vă informăm că, pentru un mandat de patru ani, conducerea SRJ MediaSind la nivel naţional este formată din Cristinel Godinac, preşedinte, Ion Moraru, vicepreşedinte, Cătălina Matei vicepreşedinte, Sorin Rada, vicepreşedinte, Dumitru Mangu, vicepreşedinte şi Liviu Grosu Secretar General.

În urma alegerilor din data de 6 iunie 2017, conducerea filialei MediaSind din TVR este următoarea:

Sorin Rada, preşedinte filială, Sorin Torică, Daniel Verenca, Gabriel Sîrmei, Ion Moraru, Cristian Alin Ilea, Florin Ghica, Viorel Onuţiu, Ovidiu Cristescu, Corina Cişmigiu, Dan Vistorovschi, Radu Traian şi Dorina Chiţescu, vicepreşedinţi,

Paul Cişmigiu, secretar general, Constantin Niculescu, secretar,

Bogdan Ştefan, trezorier.

Precizăm că alături de filialele MediaSind din AGERPRES şi SRTV, sunt în curs de înfiinţare alte structuri în mai multe instituţii de presă din Bucureşti şi din ţară.

Cei care doresc să ni se alăture, ne pot contacta la mail office@mediasind.ro sau  mediasind.tvr@mediasind.ro , site www.mediasind.ro,  pagina FB: Romanian Trade Union of Journalists MediaSind.

Mai multe amănunte pe site-ul mediasind

 

Departament Comunicare SRJ MediaSind


                                                                                                 Bucureşti, 6 iunie 2017