Comunicate‎ > ‎

MediaSind TVR cere explicații oficiale privind refuzul șefului Departamentului Știri de a-și depune declarațiile de avere și de interese!

postat 20 iul. 2022, 23:34 de Office Mediasind   [ actualizat la 21 iul. 2022, 03:11 ]
Exemplul dat de Cătălin Prisăcariu subordonaților din TVR și opiniei publice nu este compatibil cu calitatea de angajat al instituției publice de presă

MediaSind TVR a luat act cu indignare de comportamentul agresiv și necivilizat arătat ieri, 20 iulie 2022, de către coordonatorul cu atribuții de Director al Direcției Știri, Cătălin Prisăcariu (foto) și de producătorul general al TVR, Ramona Săseanu, față de partenerul social care era prezent, conform Legii nr. 62/2011 și a prevederilor CCM din TVR, la ședința Comitetului Director. (amănunte aici: Atitudine plină de aroganță și mitocănie a șefului de la Știri și a producătorului general în ședința CD din TVR: " Nu acordăm sporul de teren de 20 la sută pentru că nu știm cum să-l interpretăm!")

 Având în vedere că la ședința CD avocații MediaSind au identificat mai multe elemente privind posibila săvârșire a unor fapte cu caracter penal, MediaSind TVR solicită conducerii instituției, în baza Legii nr.544/2011, următoarele informații de interes public: 

-       Înregistrarea audio și stenograma ședinței CD din data de 20 iulie 2022.

-       Motivele care au stat la baza neacordării drepturilor prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă din TVR, sporul de 20 la sută pentru angajații care lucrează în condiții de teren și alocația de cazare în cuantum de 230 lei pentru angajații care efectuează deplasări și delegații, drepturi cuvenite  începănd cu data de 6 iunie 2022 și pană în prezent.

-       Măsurile luate și demersurile legale efectuate de către conducerea SRTV împotriva coordonatorului cu atribuții de Director al Direcției Știri, Cătălin Prisăcariu, având în vedere informațiile publice postate pe site-ul tvr.ro privind refuzul acestuia de a-și depune declarațiile de avere și de interese, conform Legii nr.176/2010 (amănunte aici).

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/mediasindtvrcereexplicatiioficialeprivindrefuzulsefuluidepartamentuluistiridea-sidepunedeclaratiiledeaveresideinterese/declaratii%20tvr1%20%281%29.jpg?attredirects=0
MediaSind TVR consideră comportamentul agresiv și necivilizat al celor doi șefi din Televiziunea Română incompatibil cu calitatea de angajat în cea mai mare instituție de presă a statului și cere președintelui director general al SRTV, Dan Cristian Turturică și membrilor Consiliului de Administrație să-i demită din funcție pe Cătălin Prisăcariu și pe Ramona Săseanu. Totodată, pentru deblocarea dialogului social din TVR și pentru respectarea drepturilor din noul CCM, intrat în vigoare din data de 6 iunie 2022, MediaSind TVR cere retragerea de urgență a celor doi șefi din Comisia Paritară.

Este inadmisibil pentru o instituție de presă, ca șeful Știrilor să fie menținut în funcție atât timp cât transmite subordonaților și publicului că respectarea legii în TVR este facultativă și nu reprezintă nicio prioritate pentru administrația instituției. Amintim că într-un caz similar, șeful Departamentului Sport, Dorin Chioțea, a avut decența de a demisiona din această funcție pentru că a refuzat să depună declarațiile de avere și de interese. Din nefericire, nu același lucru s-a întâmplat cu persoana care coordonează acum toate știrile din cea mai mare instituție de presă! 

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 21 iulie 2021

MediaSind lansează Campania #Vrem respect pentru angajații TVR pentru a stopa comportamentul ciocoiesc al șefilor din instituția publică!

Te-ai saturat de un management precar, de abuzuri, incompetență și injurii?

De disprețul unor șefi incompetenți în care eșecul a devenit cronic și a prăbușit televiziunea publică?

 Daca DA participă la Campania #vremrespectprentruangajațiiTVR.

 Milităm pentru profesionalism, pentru  revenirea în instituție a unui climat de normalitate, fără abuzuri și decizii discreționare!

Sesizează-ne pe  Platforma avertizorilor publici din cultură și mass-media, iar noi te vom apăra! 

#vremrespectpentruangajațiiTVR!