Comunicate‎ > ‎

MediaSind TVR Cluj are o nouă conducere hotărâtă să pună capăt abuzurilor Șefului stației, numit în funcție în mod nelegal!

postat 21 feb. 2022, 01:43 de Office Mediasind   [ actualizat la 21 feb. 2022, 01:43 ]
Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind a validat astăzi, 21 februarie 2022, noua conducere a Filialei MediaSind TVR Cluj  aleasă în Adunarea Generală ce a avut loc în data de 15 februarie 2022. 
Conducerea  MediaSind TVR Cluj va fi asigurată de Emilia Raisa Avram în calitate de președinte filială, Luminița Georgeta Cotuțiu, în calitate de vicepreședinte, de Cosmin Ferenț, în calitate de secretar și de Loredana Corchiș, în calitate de reprezentantă a Departamentului Juridic al filialei MediaSind TVR Cluj.

MediaSind TVR Cluj va continua să apere membrii filialei împotriva abuzurilor actualei conduceri numită nelegal în funcție de către fosta administrație condusă de Doina Gradea și menținută abuziv în funcție de noua administrație Turturică-Săseanu prin încălcarea prevederilor art.35 din Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV. (amănunte aici: MediaSind solicită noului director al TVR Cluj să înceteze să mai hărțuiască angajații care nu fac parte din propriul sindicat! )

Noua lideră a MediaSind TVR Cluj, Emilia-Raisa Avram (foto), este producător TV la Studioul Teritorial TVR Cluj cu o experiență de peste 25 de ani în munca de televiziune și cu o vechime de 18 ani la TVR Cluj. S-a format ca jurnalist profesionist trecând prin toate etapele acestei profesii. Și-a început cariera în 1996 ca reporter de știri și editor text la PRO TV Cluj, acumulând experiența necesară și ajungând la TVR Cluj în 2004 în funcția de producător al jurnalului regional. Din 2013 a trecut la compartimentul Programe, unde a realizat emisiuni și programe complexe de televiziune. În perioada noiembrie 2017 – decembrie 2020 a ocupat funcția de producător executiv al departamentului Stiri-Sport Programe al TVR Cluj.

Venind de la un trust privat de presă (PRO TV), unde nu exista organizare sindicală, a ajuns în Televiziunea Publică unde a realizat ce importantă este existența unui sindicat activ care luptă pentru respectarea drepturilor jurnaliștilor, dar și cât de nociv poate să fie un sindicat care are complicități cu patronatul. Pe perioada mandatului de producător executiv alături de întreg Comitetul Director al TVR Cluj a votat decizii care au sfidat politicile incompetente ale conducerii centrale de la București (afacerea cu sediul TVR Cluj, neîntreruperea emisiei TVR Cluj în perioada pandemiei, realizarea unei transmisii a Sfintei Liturghii în noaptea de Înviere din 2220 și a unei campanii de informare și promovare a Centenarului Marii Uniri și a Centenarului Trianon. Toate acestea i-au atras o cercetare disciplinară abuzivă nefinalizată și încetarea mandatului de producător executiv  (amănunte aici: Curtea de Apel București obligă conducerea TVR să facă publice informațiile privind afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj!). 

Noua structură se alătură filialelor MediaSind TVR din țară - MediaSind TVR Craiova, MediaSind TVR Timișoara, MediaSind TVR Tg. Mureș și MediaSind TVR Iași,  precum și structurilor la nivel național - MediaSind Radio România, MediaSind AGERPRES, MediaSind ONLINE și MediaSind Freelanceri, pentru respectarea drepturilor lucrătorilor din mass-media și pentru garantarea locurilor de muncă, mai ales în aceste vremuri dificile cauzate de pandemie și de creșterea prețurilor la energie, alimente, carburanți etc.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind este cea mai mare organizație națională a lucrătorilor din mass-media, membru fondator al singurei federații reprezentative la nivel de sector Cultură și Mass-Media -  Federația FAIR-MediaSind, organizație afiliată cu drepturi depline (full member) la Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, UNI Global, UNI Media, Entertainment & Arts și, pe plan național, la cea mai mare confederație sindicală CNSLR-Frăția. 

Pentru înscrieri în organizație colegii din TVR Cluj pot contacta MediaSind TVR Cluj la adresa de mail tvr.cluj@mediasind.ro, iar colegii din instituțiile de media din Cluj - la adresa office@mediasind.ro.

Împreună suntem mai puternici!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind

Biroul Executiv Național                                                 

București, 21 februarie 2022

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media!