Comunicate‎ > ‎

MediaSind TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii Televiziunii Naționale

postat 12 iul. 2019, 06:48 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 iul. 2019, 07:10 ]
Având în vedere evenimentele grave ce au avut loc astăzi în sediul Societății Române de Televiziune  unde, din ordinul președintelui-director general Doina Gradea a fost blocat, pentru aproximativ 90 de minute, accesul partenerului social din instituție, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședința Consiliului de Administrație,

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind-Filiala TVR convoacă pentru data de miercuri, 17 iulie 2019, ora 11,oo, la sediul SRTv (sala de protocol), Adunarea Generală, în sesiune extarordinară, cu următoarea ordine de zi:

- Supunerea la vot a propunerii depunerii unor plângeri penale  la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva președintelui-director general al SRTV, coordonatorului cu atribuții de Director Departament Resurse Umane și  coordonatorului cu atribuții de Director Departament Juridic pentru abuz în funcție și  încălcări repetate ale legislației ce reglementează dialogul social.

 -Analizarea declanșării unor acțiuni greviste în vederea stopării abuzurilor din Televiziunea națională

 - Diverse


Președintele - director general Doina Gradea împreună cu șefii  Departamentului Resurse Umane și departamentului Juridic  au nesocotit Hotărârea TMB  de reprezentativitate, prevederile Legii nr. 62/2011, ale Contractului Colectiv de Muncă din SRTV  și Hotărârea Consiliului de Administrație nr 69/24.06.2019 privind recunoașterea calității de partener social al Federației FAIR-MediaSind în cadrul SRTV.  

Contrar Sentintei TMB nr. 7 FED/2017  și a Hotărârii CA  nr 69/2019, aceștia au  hotărât de la sine putere că  “participarea reprezentanților Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind sau ai Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind la ședințele consiliului de administrație al SRTv sau la cele ale comitetului director SRTv/comitetelor directoare din cadrul studiourilor teritoriale ale SRTv este nelegală” -  conform adresei nr. C/499 timisă de SRTv organizației noastre. Din acest motiv, accesul la ședința CA a președintelui FAIR-MediaSind, președintelui SRJ MediaSind și a avocatului organizației  a fost blocat de jandarmii instituției timp de 90 minute, aceștia susținând că au primit ordin de la cabinetul PDG să nu fie lăsați în incintă.
 
După ce reprezentanților noștri li s-a permis, într-un final,  accesul la ședința CA,  Președintele-Director General  a supus la vot  Revocarea Hotărârii nr. 69/2019 privind constatarea reprezentativității FAIR-MediaSind în SRTV. După expunerea argumentelor FAIR-MediaSind  susținute de documente oficiale, Consiliul de Administrație a respins cu majoritate de voturi această propunere. Această hotărâre validează încă o dată, de fapt, reprezentativitatea organizației noastre la nivel de instituție, fapt ce îi conferă statutul de singur partener social  în Televiziunea Română.

Menționăm că  în cadrul discuțiilor, reprezentanții FAIR-MediaSind au arătat că nu se opun ca  la aceste ședințe de CA să participe ca invitați, fără a avea calitatea de observator și de partener social,  și alți reprezentanți ai organizațiilor sindicale din TVR, chiar dacă prevederile CCM din SRTV, la art. 167 alin 1, conferă acest drept doar reprezentanților organizației reprezentative. Membrii CA au ținut cont de această poziție și au aprobat și  participarea acestora, inclusiv a reprezentanților sindicatelor din teritoriu.

 MediaSind TVR invită  toți membrii de sindicat să participe la Adunarea generală extraordinară pentru a vota cele mai bune soluții privind stoparea politicii abuzive promovate de către actuala conducere în Televiziunea Națională.


Departament Comunicare MediaSind TVR


București 12 iulie 2019