Comunicate‎ > ‎

MediaSind TVR solicită liderilor politici să oprească dezastrul dinTVR și să demită actuala administrație!

postat 6 apr. 2020, 00:56 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 apr. 2020, 01:58 ]
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul administrației conduse de președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea (foto) și să voteze cu responsabilitate, în folosul instituției și al publicului, prin respingerea Raportului de activitate și pentru demiterea acestei conduceri!

Atragem atenția că situația în cea mai mare instituție de stat din mass-media a devenit dramatică, pentru că la abuzurile și ilegalitățile reclamate de noi în ultima vreme se adaugă altele, la fel de grave, în actualul context sanitar. Potrivit sesizărilor primite din partea membrilor de sindicat, în fiecare zi sănătatea colegilor noștri este pusă în pericol din cauza lipsei materialelor și a măsurilor de protecție aplicate doar pe hârtie!

Deși organizația noastră a solicitat prin Notificarea transmisă șefei TVR încă din data de 10 martie 2020 (vezi aici Notificarea), să fie luate măsurile care se impun în aceste situații de criză, în continuare colegii din TVR sunt nevoiți să lucreze în condiții care le pun, în orice moment, sănătatea în pericol, existând riscul contaminării cu coronavirus!

Între timp contractele cu partenerii privați ai conducerii se încheie în condiții de netransparență, desi Rapoartele Curții de conturi au demonstrat, cu probe, jaful asupra banilor publici, cheltuiți în mod discreționar de administrația Gradea. (amănunte aici:În atenția Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului și a DNA: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională!)

Trebuie să semnalăm, de asemenea, un lucru deosebit de grav, ce trebuie pus tot pe seama managementului defectuos al actualei administrații: studiourile teritoriale au fost lăsate de izbeliște, fără surse financiare de dezvoltare, deoarece conducerea TVR a decis să le taie bugetul pentru investiții. În aceste condiții conducerile studiourilor încearcă, cu disperare, să facă rost de fonduri, pentru a asigura angajaților o minimă protecție împotriva pandemiei. Mai mult, zilele trecute, șefa TVR, invocând o adresă primită din partea ministrului de finanțe, a cerut studiourilor regionale să renunțe, în favoarea administrației de la București, și la o parte din sumele pe care le obțin, cu greu, și din surse proprii!

Pentru ca dezastrul să fie deplin, dialogul social, ca și până acum nu funcționează. În continuare administrația Gradea ignoră partenerii cu reprezentativitate legală, preferând dialogul doar cu liderii sindicatului său de casă, în detrimentul tuturor angajaților TVR!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – MediaSind TVR
Biroul Executiv
București, 6 aprilie 2020