Comunicate‎ > ‎

Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din functia de presedinte- director general al Televiziunii Naționale!

postat 18 iun. 2020, 08:03 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 iun. 2020, 08:03 ]
În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune – SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă. Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeși (foto), membru al CA - reprezentant al salariaților și a fost susținută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu și Dan Lazea, reprezentantul USR. Reprezentanta salariaților Monica Ghiurco și reprezentanta Președinției României în CA, Christel Topescu au propus organizarea, în cel mai scurt timp, a unei ședințe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului. Surprinzător, Doina Gradea a fost susținută de ceilalți membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupție săvârsite într-o instituție națională de televiziune) și de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj  în procesul cu ANI). Având susținerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susținând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul ședinței CA, presedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susținut poziția reprezentantului salariaților, Karen Sebesi și a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituția inclusiv pe plan internațional, din cauza repetatelor abuzuri și încălcări ale legii.

Reprezentantul salariaților, KAREN SEBESI, a prezentat membrilor prezenti următoarea declarație, solicitând retragerea Doinei Gradea din funcția de Presedinte-director general:


“Doamna Președinte-director general, Doina Gradea!

Distinse colege, distinși colegi din CA al SRTv!

Doamna PDG, mă folosesc de acest moment și vă solicit să vă retrageți din poziția actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noștri din TVR. Iar, aceștia nu vă mai vor în această poziție! Puteți să ne puneți cap în cap, la fel cum ați procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar și cu cei de la studiourile teritoriale. Puteți să ne vorbiți urât pe la spate, să ne acuzați, dar tăvălugul a pornit, și nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aștept să mă atacați și pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am și eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar si alți colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor. Doamna PDG, vedeți, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curții de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alții să o facă. Eu vă spun doar așa: epuizarea fizică și mentală poate să nască uneori gesturi și cuvinte nesăbuite și fără niciun gând rău: acum înțeleg de ce ne-ați spus de nenumărate ori că sunteți obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios și neatent. Fatal de neatent. Așa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageți din poziția de PDG! Și noi, mulți din TVR, suntem siguri că trebuie să luați o pauză.. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziția de PDG. Prin acest gest dați dovadă de grija față de Dvs , de Instituție și de colegi. V-am votat și v-am susținut , dar acum vă solicit să vă retrageți!

Karen A. SEBESI, membru CA al SRTv (din partea salariatilor) Cluj, la 18 iunie 2020”

 
Având în vedere gravitatea problemelor sesizate și faptul că, în al 12-lea ceas, mai multe voci din CA au luat atitudine față de nenumăratele abuzuri de care este acuzată șefa TVR, în acord cu Rezoluția Adunării Generale a MediaSind din data de 14 februarie 2020,  Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind va prezenta mâine, 19 iunie 2020, pozitia oficială și argumentele organizației privind demiterea în regim de urgență a șefei TVR.      


   Departament Comunicare SRJ MediaSind                                       București, 18 iunie 2020