Comunicate‎ > ‎

Membrii CA au aprobat Prima de Paște negociată de reprezentanții FAIR- MediaSind în TVR!

postat 14 apr. 2022, 03:00 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 apr. 2022, 03:31 ]
Membrii Consiliului de Administrație al  Societății Române de Televiziune în frunte cu președintele-director general, Dan Cristian Turturică (foto), au aprobat astăzi, 14 aprilie 2022, cu unanimitate de voturi, cuantumul Primei de Paste în valoare de 1000 lei net /angajat, negociat de către reprezentanții MediaSind TVR cu reprezentanții SRTV în cadrul Comisiei Paritare din instituția publică de presă!

Așa cum am anunțat aici (Reprezentanții Federației FAIR-MediaSind și ai MediaSind TVR au obținut 1.000 lei net Primă de Paște pentru fiecare angajat din instituție! ) după patru runde de negocieri cu reprezentanții Societății Române de Televiziune, reprezentanții singurei organizații reprezentative la nivel de sector Cultură și Mass-Media, Federația FAIR-MediaSindSorin Torică, vicepreședinte și președintele Filialei  MediaSind TVR și Răzvan Butaru, vicepreședinte Filiala MediaSind TVR, au obținut 1.000 lei net Primă de Paște pentru fiecare angajat al TVR! 


Inițial, oferta reprezentanților SRTV a fost tot de 750 lei net, la fel ca în cazul Primei de Crăciun, dar a fost respinsă categoric de către reprezentanții FAIR-MediaSind care au cerut un cuantum de 2500 lei net pentru a acoperi creșterile la energie, gaze și apă. După patru runde de negocieri aprinse, s-a convenit la un cuantum de 1000 lei net, urmând ca alte creșteri salariale să fie negociate prin noul CCM.

Iată că revenirea Federației FAIR-MediaSind ca organizație reprezentativă în Societatea Română de Televiziune este de bun augur pentru toți angajații TVR! 

Precizăm că Federația FAIR-MediaSind și Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind nu se lasă impresionați de piedicile puse de șefii de facto ai sindicatului de casă, SPUSTv, de a bloca prin orice mijloace negocierile colective din SRTV, cu sprijinul unor politruci numiți în fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, funcționari care vor fi deferiți justiției pentru abuzurile comise. (amănunte aiciDin ciclul ipocrizie fără frontiere: De ce sindicatul de casă al conducerii TVR nu vrea să participe la negocierea CCM? )

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 14 aprilie 2022