Comunicate‎ > ‎

Membrii CA au deblocat dialogul social din TVR prin numirea unei noi Comisii Paritare care să negocieze cu MediaSind drepturi pentru angajații instituției!

postat 23 nov. 2022, 00:33 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 nov. 2022, 00:42 ]
Cea care a blocat constant funcționarea Comisiei Paritare, Ramona Săseanu, fost Producător General, a fost înlocuită din Comisie. În prezent, fosta șefă este cercetată disciplinar pentru fraudarea licitației privind achiziționarea serviciilor de curățenie!

Membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune au hotărât ieri, 22 noiembrie 2022, în cadrul ședinței ce a avut loc la Studioul Teritorial TVR  Tg. Mureș, să schimbe componența Comisiei Paritare cu următoarele persoane: Carla Tompea, Producător General, Mihaela Woytovict, director economic, Cristian Văileanu, director DSC, Amelia Vasile, șefa serviciului Juridic și Silviu Gologan, directorul Resurselor Umane.
Hotărârea a fost votată de membrii CA, cu excepția reprezentantei salariaților din CA, Luminița Iordănescu.

În data de 18 noiembrie 2022, la o zi după înlocuirea Ramonei Săseanu din funcția de producător general, reprezentanții MediaSind au solicitat CA (foto) să o schimbe pe aceasta și din funcția de membru au Comisiei Paritare, întrucât este principala responsabilă de blocarea dialogului social din instituție, prin refuzurile repetate de a se așeza la aceeași masă cu partenerii sociali. (amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței producătorului general în Televiziunea Română a luat sfârșit! )

Prezenți la ședința CA, liderii SRJ MediaSind și ai MediaSind TVR au solicitat să se acorde mandat pentru membrii Comisiei Paritare pentru a negocia și semna Actul Adițional nr.1 la CCM în care să se clarifice că sporul de 20% pentru teren se acordă pentru timpul efectiv lucrat în aceste condiții, și anume totalitatea numărului de ore.

Totodată, în cadrul ședinței de CA, a fost reluată discuția privind fraudarea licitației pentru achiziționarea serviciilor de curățenie prin decizia fostului producător general Ramona Săseanu de a modifica condițiile achiziției stabilite prin hotărâre a CA (amănunte aici: În urma Raportului Comisiei de Cercetare Administrativă din TVR, Consiliul de Administrație al Televiziunii Române intenționează să depună o sesizare penală împotriva celor vinovați de falsificarea licitației pentru serviciile de curățenie!), prilej cu care, președintele – director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, a anunțat că a numit o comisie de cercetare disciplinară!

În finalul ședinței, reprezentanta salariaților din CA, Luminița Iordănescu a avut o atitudine greu de înțeles pentru o persoană care reprezintă angajații TVR în CA. Aceasta a cerut insistent, atât președintelui TVR, cât și directorului de resurse umane, explicații pentru majorările salariale, solicitând sursele de finanțare și detalii referitoare la cine a beneficiat de sumele respective și în ce cuantum. Este inimaginabil ca o reprezentată a salariaților care are misiunea de a proteja și susține angajații, să tot pună bețe în roate în roate majorărilor salariale!

Vă vom ține la curent cu următoarele demersuri ale MediaSind!
Împreună suntem mai puternici!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
Departament Comunicare                                                       
 București, 23 noiembrie 2022