Comunicate‎ > ‎

Ministrul Culturii, George Ivașcu, întrevedere cu liderii CSN Meridian și FAIR MediaSind

postat 4 mai 2018, 08:07 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 mai 2018, 08:08 ]

 Comunicat de presă 4.05.2018

Ministrul Culturii, George Ivașcu, întrevedere cu liderii CSN Meridian și FAIR MediaSind

  

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut astăzi, 4 mai 2018, o întâlnire cu președintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Pădureț, președintele Federației Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind și Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.

În cadrul discuțiilor, ministrul George Ivașcu i-a asigurat pe reprezentanții sindicali că este deschis dialogului cu aceștia și că are în vedere rezolvarea problemelor pe care i le-au adus în atenție. De altfel, ministrul culturii le-a prezentat acestora o veste mult-așteptată: Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „CULTURĂ” se află la Ministerul Justiției pentru ultimul aviz și urmează să ajungă pe masa Guvernului, pentru a fi aprobată, în perioada imediat următoare.

Discuțiile au vizat și alte subiecte generale, precum rolul pe care ar trebui să îl joace cultura în dezvoltarea societății, cât și unele aplicate, precum cele referitoare la Legea nr. 153/2017 și negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate cultură și mass-media. 

Pentru a pune bazele unei bune colaborări, cele două părți au convenit asupra încheierii unui parteneriat în cadrul următoarei întâlniri, care să urmărească îndeplinirea unor obiective concrete, ce vor fi stabilite de comun acord. 

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a fost însoțit în cadrul întâlnirii de secretarii de stat din MCIN, de secretarul general și secretarul general adjunct. 
   
 
Biroul Comunicare și Dialog Social al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

Bd. Unirii nr 22, sector 3, 
Tel. 021/222.82.91