Comunicate‎ > ‎

Noi drepturi pentru mass-media!

postat 10 oct. 2010, 22:57 de Webmaster Mediasind

Bucureşti, 1 aprilie 2009 - Federaţia Română a Jurnaliştilor (FRJ) MediaSind, Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) şi Patronatul Presei din România – Romedia au semnat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Actul Adiţional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de Ramură Mass-Media. Documentul prelungeşte cu încă 24 de luni drepturile şi obligaţiile angajaţilor şi angajatorilor din mass-media negociate încă din anul 2004.

Actul Adiţional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de Ramură Mass-Media

Comunicat video de la conferinţa de presă de semnare a Actului Adiţional nr. 3 la CCM la nivel de Ramură Mass-Media

Noul Act Adiţional nr. 3 prevede obligativitatea angajatorilor de a acorda o compensaţie bănească formată din cuantumul a minimum două salarii de bază (calculate la cuantumul salariului pe care angajatul l-a primit în ultima lună de muncă) pentru persoanele disponibilizate. Mai  mult, în cazul în care disponibilizările de personal vor afecta peste 10% din totalul angajaţilor, compensaţia se ridică la trei salarii de bază. În situaţia în care unei persoane i se desface contractul de muncă fără să i se acorde preaviz, atunci aceasta are dreptul la încă un salariu de bază faţă de cele menţionate mai sus.

De asemenea, documentul reglementează toate situaţiile de accident de muncă în ramura mass-media, prevăzând acordarea unor ajutoare în cazul producerii acestora.

Totodată, documentul cuprinde o prevedere potrivit căreia, la concursurile pentru angajări şi promovări, din comisia de examinare să facă parte, cu drepturi depline, şi un reprezentant al sindicatului sau un reprezentant al salariaţilor (acolo unde nu există sindicate).

Celelalte prevederi privind salariul minim la nivel de ramură mass-media, sporurile, precum şi drepturile profesionale au rămas neschimbate. Printre acestea se numără: salariul minim pe ramură mass-media = salariul minim pe economie + 25% x coeficienţii de ierarhizare; sporuri de 10% pentru condiţii deosebite (redactori, reporteri, fotoreporteri, operatorii TV şi radio etc.); sporuri pentru vechime în  muncă între 5 şi 25%; spor de fidelitate – 25%; periclitate maximă – 200%; pentru titlul de doctor în ştiinţe un spor de 15%; sporuri pentru ore suplimentare şi pentru zile libere şi sărbători legale – 100%; clauza de mobilitate – 5%; indemnizaţia de neconcurenţă, cel puţin 50% din media veniturilor salariale din ultimele şase luni.

Semnatarii Actului Adiţional nr. 3 sunt Cristi Godinac, preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, Marian Petre Miluţ, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Teodor Vasiliu, preşedintele Patronatului Presei din România – Romedia.

Declaraţii ale participanţilor:

Cristi Godinac, preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind:

”Semnarea acestui act adiţional este vitală pentru întreaga breaslă. Principalul câştig este că în această perioadă de criză se menţin, pe o perioadă minimă de doi ani, toate drepturile câştigate în atâţia ani de zile. Acest contract este singurul instrument de auto-reglementare care are putere de lege în întreaga industrie media, el conţinând, pe lângă drepturile de muncă, şi multe prevederi profesionale, cum ar fi clauza de conştiinţă, codul deontologic al jurnalistului etc. Din acest motiv îi sfătuim pe politicieni să nu se mai încrânceneze să ne facă o lege a presei deoarece avem suficiente şi importante mijloace de reglementare. De altfel, împreună cu organizaţiile din Coaliţia Opriţi Codurile şi cu Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, am declanşat o campanie la nivel naţional şi internaţional pentru a-i opri pe politicieni să atenteze la libertatea de exprimare şi, nu în ultimul rând, la libertăţile fundamentale ale oricărui cetăţean”.

Marian Petre Miluţ, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român:

“Semnarea unui nou act adiţional la contractul colectiv de muncă pentru ramura mass-media reprezintă o normalitate, pentru că angajaţii din domeniu au dreptul de a le fi protejate interesele prin lege. Ieşit din comun în ţara noastră este că mulţi patroni din acest domeniu de activitate nu respectă drepturile jurnaliştilor. Cu atât mai mult într-o perioadă de criză cum este cea pe care o parcurgem acum, era necesar un document recunoscut şi de sindicate şi de patronate care să limiteze orice exces. În acest sens, actul prevede o serie de măsuri în situaţia disponibilizării.”

Teodor Vasiliu, preşedinte al Patronatului Presei din România – Romedia:

”Este o muncă extraordinară cea pe care o ducem noi privind menţinerea, în toate trusturile de presă, a întregului personal. Am avut dezbateri aprinse, împreună cu FRJ MediaSind şi celelalte organizaţii din Comitetul Anticriză pentru Mass-Media, la Camera Deputaţilor, la Senatul României, la Ministerul de Finanţe şi vom avea în continuare, pentru că noi credem că presa nu trebuie să sufere pe timp de criză. Oamenii sunt interesaţi de informaţie şi, până la urmă, aceasta criză ar trebui să nu ne afecteze din punct de vedere financiar. Reprezint 60 de societăţi de presă regionale şi naţionale din România, şi le transmit colegilor mei mesajul că uniţi putem învinge.”

Nicolae Popescu - prim vicepreşedinte UGIR 1903:

”Referitor la momentul de astăzi, am discutat cu colegii noştri din patronate şi suntem de acord cu modificările şi să semnăm un asemenea acord. Nu putem altfel, mai ales în această perioadă de criză, să trecem cu bine fără ‚companiile noastre’, adică fără angajaţii noştri, aşadar trebuie să răspundem în mod constructiv ideilor propuse de colegii noştri de la sindicate, fără de care nu putem să existăm ca patronate.”

Dantes Bratu, inspector general de stat adjunct Inspecţia Muncii:

”Ma bucur că s-a semnat acest act foarte important, care prezintă obligaţii şi drepturi pentru ambele părţi. Media este un sector foarte dificil şi de multe ori periculos, de aceea şi lucrătorii din presă trebuie protejaţi. Vă asigur că şi în continuare Inspecţia Muncii va fi alături de dumneavoastră în lupta comună pentru ca legea să fie mai presus de orice, aşadar vă felicit pentru semnarea acestui act.”

Cezar Ion, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR):

”Vreau să le transmit colegilor jurnalişti că, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, există o serie de deocumente: Codul Muncii,  Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate şi Contractul Individual de Muncă. Aceste documente reglează raporturile de muncă dintre fiecare dintre noi şi angajator. Dacă suntem conştienţi de drepturile pe care le avem şi de obligaţiile pe care le impun aceste acte, atunci tot ceea ce se numeşte autoreglementare, lege, dreptate şi adevăr devin noţiuni coerente. Unde-i lege nu-i tocmeală. Trebuie să avem în vedere că un Cod Deontologic este Biblia activităţii noastre, pe care trebuie să o respectăm prin natura profesiei pe care am ales-o.”

Notă:
Potrivit Legii nr 130/1996, republicată, Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media este un act care produce efecte juridice pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile mass-media pentru care s-a încheiat contract individual de muncă, indiferent de forma de capital social a unităţilor (de stat, public sau privat, român, străin sau mixt) şi indiferent de data angajării.
 
 
Departament Comunicare FRJ MediaSind
Denisa Nica
Şef Birou de Comunicare
| 0730 112 455 | 0722 628 004
www.mediasind.ro | fax 021 311 00 00 16
 
Birou Presă UNPR
Bianca Preda
UNPR
bianca.preda@bigPR.ro | 0372.940.766
fax: 0318.161.726 | 0722.407.438
Comments